Big Picture Singapore
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Български автори в чужбина

bookengl_1.jpg
"Psoriasis as a systemic disease" editor Nikolai Tsankov, co-editors Ivan Grozdev, Ivan Bogdanov
 
В началото на м.август т.г.,академичното издателство LAMBERT Academic Press отпечата на английски език книгата "Psoriasis as a systemic disease" написана от учениците на чл.кореспондент Николай Цанков (изредени по азбучен ред): Димитър Антонов д.м.; Иван Богданов д.м.; Иван Гроздев д.м.; Здравка Демерджиева д.м.; Доц.Развигор Дърленски д.м.; Асен Желязков; доц. Живко Камарашев д.м.; Тодор Петков д.м. 
Това е едно от първите издания в света, които обособяват псориазиса като системно заболяване.
Книгата дава данни за научните и практически достижения на българската дерматологична школа в областта на етиологията и терапията на псориазиса, както и съвременни данни за епидемиологията, генетиката, отключващите фактори и патогенезата на заболяването. Описани са характерните клинични форми, хистологични особености и протичането на псориазис по време на бременност и в ранното детство.
Разгледани са в детайли съвместното протичане на болестта псориазис с артрит, атеросклероза, метаболен синдром, затлъстяване,чернодробни заболявания, болест на Крон, злокачествени заболявания, псориазис при пациенти на хемодиализно лечение и след бъбречна трансплантация, псориазис и стрес, псориазис и депресия, както и качеството на живот при заболелите. 
В раздела терапия са описани действията на всички достъпни биологични средства и т. нар. биосимиларс, както и достиженията на българската дерматология в областта на таласотерапията и лечението с Рифампицин. 
Отпечатването на тази книга е завръщане към традициите на българската дерматологична школа с публикуване на книги и монографии в чужбина. Книгата "Psoriasis as a systemic disease" прави достояние на широк кръг лекари и дерматолози от света съвременните схващания за псориазиса като системно заболяване, както и научните проучвания и публикации на българските дерматолози.
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени