Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

И козметичните центрове на протест

Протести на козметичните центрове заради идентификаторите на устниКозметични центрове от цялата страна готвят протести, свързани с намерението на Министерството на здравеопазването да замени пръстовите отпечатъци като метод за идентификация, с отпечатъци от устни. Според МЗ отпечатъците от устни са също толкова уникални, колкото и пръстовите:
- Какво ще правим, ако пациентът е останал без ръце след някакъв инцидент, например? Да му откажем лечение ли? Всички обаче имат устни, нали така? - коментира експерт от здравното министерство пред Prodermaclub. - Вече сме изготвили условията за обществената поръчка за USB устни идентификатори (на снимката, бел.р.) - допълни още той.

От Асоциацията на козметично-аграрните манифактури (АКАМ) поясниха, че всички специалисти по козметична дерматология посещават едни и същи курсове за повишаване на квалификацията, вследствие на което повечето устни вече изобщо не се уникални, или поне не в смисъл на неповторими:
- Ще излезе накрая, че в Люлин, например, живее само една жена, която е непрекъснато болна - коментираха още от асоциацията.

Протестът е насрочен за 1-ви април пред сградата на министерството и ще се изразява в правене на селфита с нацупени устни. "Обещаваме да сме много нацупени!" - твърдо заявиха от АКАМ.

От асоциацията подчертаха, че няма да позволят нарастване на напрежението сред пациентите и потвърдиха, че по време на протеста ще бъдат определени центрове за спешна епилация, в които крайно нуждаещи се ще могат да потърсят специализирана помощ. Сред исканията на АКАМ са още признаване на окосмяването на подмишниците за социално значимо заболяване и включването му в Националния презрамков договор. АКАМ припомнят обещанието на НЗОК да плаща естетични процедури, което все още не е изпълнено и за което ви информирахме в Prodermaclub точно преди една година:
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени