Big Picture Valencia 2015
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Касата ще плаща за естетични процедури

Начало » Дерматология » Любопитно » Касата ще плаща за естетични процедури
Касата ще плаща за естетични процедури
От догодина НЗОК предвижда въвеждането на еднодневна клинична пътека за естетична дерматология. Пътеката ще се казва "Социално неприемливи естетични стигми" и ще включва процедури като поставяне на филъри и инжектиране на ботокс. Все още се уточнява точният размер на финансиране, но НЗОК уверява, че проблеми с плащането няма да има.

Проектен вариант на клиничната пътека може да разгледате pdf ТУК 94.94 Kb
 
Касата ще плаща за естетични процедури
"Такава пътека е абсолютно необходима, за да може българската медицина да отговори на съвременните нужди на обществото. Малките устни например са едно социално-значимо състояние, което значително намалява качеството на живот. Това състояние често води до сексуална депривация, а впоследтвие до тежки вреди за психическото състояние на голяма част от българските жени. Нямате представа до колко тежки отклонения може да доведе това" каза в емоционална реч министърът на здравепогазването Д-р Таня Андреева.
 
 
 
Касата ще плаща за естетични процедури
Междувременно инициативен комитет на "Люлински жени за плътни устни" заяви, че право на всяка жена е да сложи някой-и-друг кубик за сметка на държавата "Все пак моя пухчо плаща данъци и аз не виждам защо те да отиват за разни "уж" живото-спасяващи процедури... На мен устните поне три пъти са ми спасявали живота - нали ме разбирате - пластичният хирург ми забрани да слагам предпазен колан докато шофирам джипа, за да не се разместят импланите нa гърдите ми. С новите устни, когато спря рязко вече не си удрям главата в стъклото, само ходя на автомивка, за да измият червилото" това заяви лицето на инициативният комитет Габриела Радославова, която нашумя наскоро, след като спечели престижния конкурс "Мис Джуки".



Свързани новини:
Петдерм вече на пазара
 
« Предишна   Следваща »
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени