Big Picture Geneva
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Дерматология

Начало » Дерматология

Криотерапия или 5 % Imiquimod крем за лечение на молуски при деца

Научни статии
Криотерапия или 5 % Imiquimod крем за лечение на молуски при децаКриотерапията е класическо деструктивно средство за лечение на молуски при деца. Дали е по-ефективна от съвременния имуномодулатор Imiquimod се опитва да ни покаже проучване на колектив от Кувейт.
повече информация »
 

Меланодермии

Клинични случаи и доклади
МеланодермииПрезентация на д-р Малена Герговска, показваща различните причини за меланодермия.
повече информация »
 

Курортът La Roche Posay - балнеотерапия по френски

Любопитно

Курортът La Roche Posay - балнеотерапия по френски...или защо французите знаят как да кажат "Merci!" на Господ.

За впечатленията си от курортното градче, носещо едно от най-известните имена във Франция, ще ни разкаже нашият пратеник във Франция - Д-р Иван Богданов.

 

 

повече информация »
 

Локални кортикостероиди и бременност

Научни статии
Локални кортикостероиди и бременностЕдно от ревютата в Кохрейн базата данни е посветено на локалните кортикостероиди и употребата им по време на бременност, тъй като за тяхната безопасност се знае малко.
повече информация »
 

"вътрешен" и "външен" атопичен дерматит

Научни статии
вътрешен и външен атопичен дерматитРазделението на атопичния дерматит на подтиповете  "външен" и "вътрешен" е въведено някъде през втората половина на 80-те на миналия век. Тези два подтипа са използвани за първи път през 1947 от Rackeman, за да oхарактеризират астмата.
повече информация »
 

PRODERMACLUB вече и във Facebook

Последни новини

PRODERMACLUB вече и във FacebookС идването на пролетта стартира Facebook страницата на PRODERMACLUB. Присъединете се към нас в най-голямата социална мрежа на следния адрес.

 

До Маями и назад

Любопитно

До Маями и назадНашият специален пратеник на 68-та годишна среща на Американската академия по дерматология в Маями, Флорида, разказва за видяното, чутото и преживяното.

 Автор: Д-р Иван Богданов

 

 

 

 

 

 

 

повече информация »
 

Контрол на негативните емоции при пациентите с псориазис и витилиго

Научни статии
Контрол на негативните емоции при пациентите с псориазис и витилигоЦелта на това проучване е да се определи степента на контрол над негативните емоции като гняв, депресивно настроение и тревожност при кожните болести витилиго и псориазис.  Също и да се определи дали  продължителността на заболяването, възрастта на първа поява и познаване на причините за болестта  могат да бъдат предиктори на този емоционален контрол.

повече информация »
 

Спектър на кожнолигавичните прояви при болест на Adamantiades-Behcet в Гърция

Научни статии
Спектър на кожнолигавичните прояви при болест на Adamantiades-Behcet в ГърцияТова е най-голямото специфично демографско и клинично проучване, провеждано досега в Гърция. Целта на проучването е да се анализира спектъра на кожнолигавични прояви при 202 пациента с болест на Adamantiades-Behcet в Гърция (ABD) в Гърция.

Методи: Всеки кожнолигавичен симптом в началото на болестта, както и при проследяването, се записва в специален въпросник, който включва 58 точки. Всички пациенти покриват критериите за болест на Бехчет на Международната изследователска група (International Study Group).
повече информация »
 

Latanoprost за лечение на алопеция на миглите при alopecia areata universalis

Научни статии
Latanoprost при третирането на алопеция на миглите при alopecia areata universalisЦелта на проучването е да се изпита ефикасността на latanoprost при alopecia areata на миглите. В Отделението по трихология в Университетската болница Virgen Macarena в Севиля, Испания, е проведено двугодишно проспективно, не-сляпо, не-рандомизирано, контролирано проучване при билатерална алопеция на миглите. Контролната група е съставена от 10 души, които получават инжекции от 0,5 mg/cm2 триамцинолон ацетонид (TAC) във веждите и 1 mg/cm2 TAC инжекции в засегнати области от скалпа. Третираната група включва 44 пациента, които получават същото лечение в скалпа и веждите, както и контролната група, но също така прилагат всяка вечер по една капка 0.005% очен разтвор latanoprost в миглените ръбове. Пациентите биват преглеждани на всеки три месеца в продължение на 2 години.
повече информация »
 

Скорост на растеж на ноктите на краката и ръцете при здрави американски младежи

Научни статии

Скорост на растеж на ноктите на краката и ръцете при здрави американски младежиЧовешките изрезки от нокти се използват все по-често в епидемиологични проучвания като биомаркери за определяне на внесените чрез храната или околната среда есенциални елементи или други химични вещества. Въпреки това не е известно много за растежната скорост на човешките нокти. Целта на проучването е да се установи средната скорост на растеж на ноктите на ръцете и краката и да се изследват факторите, които могат да повлияят тази скорост.

повече информация »
 

Успешно лечение на екстрамамарен Пейджет на вулвата с Имиквимод при три случая

Научни статии
Успешно лечение на екстрамамарен Пейджет на вулвата с Имиквимод при три случаяЕкстрамамарната болест на Пейджет е интраепидермален аденокарцином на кожата съдържаща апокринни жлези. Основният метод на лечение е хирургията, като при нея се наблюдават загуба на тъкан, функция, и високи нива на рецидиви. Наскоро локалния Имиквимод се показва като безопасно и ефективно лечение за екстрамамарна болест на Пейджет.
повече информация »
 

"Диван дерматит" във Финландия и Обединеното Кралство: история и клинични случаи

Научни статии
Диван дерматит във Финландия и Обединеното Кралство: история и клинични случаиПрез февруари 2007 се появява епидемия от тежък дерматит предизвикан от китайски фотьойли и дивани. Епидемията започва от Финландия и няколко месеца по-късно се появява в Обединеното Кралство. Някои от пациентите след провеждане на пач тестове реагират бурно на материали от мебелите им - кожа или плат. Натрупват се стотици съобщения за дерматит от мебели във Финландия и Обединеното Кралство, като всички случаи са свързани с един и същи производител на мебели от Китай. И в двете страни клиничните картини са много подобни и не приличат на никоя позната дерматоза.
повече информация »
 

Мигрена и ботулинов токсин тип А

Научни статии
Мигрена и ботулинов токсин тип АБотулиновият токсин тип А се използва профилактично, за да се намали честотата на мигренозни пристъпи. Резултатите докладвани в литературата са противоречиви. Целта на проучването е да се определи дали инжектирането на ботокс в дози използвани за козметични цели на горната част на лицето, които са различни от дозите, които се използват от специалистите по главоболие могат да предотвратят имплодиращ и очен тип мигрена, но не и експлодиращ тип.
повече информация »
 

Бактериална резистентност при френските пациенти с Акне

Научни статии
Бактериална резистентност при френските пациенти с АкнеПроцентът на резистентни на антибиотици щамове на Propionibacterium acnes в много държави повдига въпроса за рисковете свързани с тази резистентност. По отношение на Франция тази информация е оскъдна въпреки многобройните публикувани случаи.

повече информация »
 

Асоциация между употребата на НСПВС и спиноцелуларен карцином

Научни статии
Асоциация между употребата на НСПВС и спиноцелуларен карциномЦелта на проучването е да се изследва асоциацията между употребата на НСПВС и спиноцелуларен карцином.

Авторите провеждат ретроспективно случай-контрол проучване в  Kaiser Permanente Northern California (KPNC) - голяма здравна организация. Изследвани са 415 членове на организацията с диагностициран спиноцелуларен карцином и са сравнени с 415 членове без анамнеза за кожен рак съвпаднати по възраст, пол и раса.
повече информация »
 

Наградите GREENTECH

Последни новини

Наградите GREENTECHУважаеми колеги,

представяме ви листовките на наградите GREENTECH за млади изследователи.
Първата награда е стипендия от 15 000 евро, които ще позволят на младите изследователи да продължат работата си по своите разработки. Втората награда е 4 000 евро за най-добър постер, оригиналност и научен интерес от представените резултати.

Поне 9 млади изследователя ще бъдат избрани по документи и ще бъдат поканени да покажат техните разработки по време на 2nd SPIM (SKIN PHYSIOLOGY INTERNATIONAL MEETING)

Повече информация на сайта на форума.
www.skin-meeting.com

повече информация »
 

Нов Lipikar Baume

Последни новини
Нов Lipikar Baume вече на пазара Нов балсам за тяло, подходящ при атопичен дерматит, суха и/или възпалена и зачервена кожа. За новородени, деца и възрастни. Подобрена формула с подсилено действие против сърбежа (24 часа) + бързопопиваща текстура и отлична поносимост. Осигурява бърз и дълготраен комфорт. Неговата специфична олеозомна текстура ограничава неблагоприятните външни въздействия и покрива кожата със защитен филм. Технология с контролирано освобождаване на активните съставки в рамките на денонощието, което позволява еднократното му нанасяне за деня.

Без парфюм, без парабени, без оцветители.
 

Честит 3-ти март!!!

Последни новини

Честит 3-ти март!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Честит Национален Празник!

Oт екипa на Prodermaclub

 

Честита Баба Марта!

Последни новини

Честита Баба Марта!

 

 

 

 

 

 

   

 

 

Честита Баба Марта!

Екипът на Prodermaclub пожелава здраве и красота на Вас и вашите пациенти!

 
Резултати 481 - 500 от 664
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени