Big Picture Paris
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Дерматология

Начало » Дерматология

Биодезодориране- иновация в дезодорирането

Последни новини
Биодезодориране- иновация в дезодориранетоКожата под мишниците е особено чувствителна и нежна, сравнена с останалата кожа, покриваща тялото. Тя често реагира с раздразнение и алергични реакции или дори със запушване на потните жлези, придружено с възпаление, отоци и болка. Последните състояния се предизвикват след епилация и употреба на неподходяща козметика.  
За да предпази кожата под мишниците, Sebamed разработи специфично формулирана серия от рол-он балсам дезодоранти за биологично дезодориране с pH 5.5. Те са подходящи за употреба дори при нетолерантна, чувствителна кожа, както и след епилация. Не съдържат алкохол, алуминий и консерванти.
повече информация »
 

Диагностични критерии за системната склероза

Научни статии

Диагностичните критерии за системната склерозаКанадскa изследователска група в областта на склеродермията е проучила 1048 пациенти, от които 127 не се представят с класическите критерии за склеродермия, използвани от 1980 г. насам. Проучването на тази група е довело до предложението за нови диагностични критерии, като тяхната цел по същество е да бъдат много чувствителни и да се улесни диагностицирането на склеродермия в началните стадии.

(снимка: интернет)

повече информация »
 

Перспективи при меланома XIV

Научни статии

Перспективи при меланома XIVУважаеми колеги,

Имаме голямото удоволствие, да Ви каним да се присъствате на четиринадесетото издание на форума "Перспективи при меланома". Тази есен конференцията ще се проведе на 17 и 18 септември 2010 г. в Амстердам, Холандия и обещава да бъде едно изключително образователно събитие. "Перспективи при меланома XIV" ще представи интригуващи мултидисциплинарни форуми, които ще осигурят всеобхватен преглед на скорошните постижения и разгорещени дискусии по най-актуалните и спорни теми в областта на диагнозата на меланома, клинични изследвания, както и съвременната терапия. Този конгрес ще се хареса на всички колеги имащи интереси в лечението на меланома и неговите последици: онколози, дерматолози, изследователи и други здравни специалисти.

За повече информация...(тук)

 

Дисморфично телесно разстройство

Научни статии
Дисморфично телесно разстройствоДисморфичното телесно разстройсто (Body dysmorphic disorder) е психиатрично състояние, което се среща често при дерматологични пациенти. В основата му стои прекомерно ангажиране на вниманието на даден пациент с незначителен или несъществуващ негов телесен дефект. Засилването на вниманието към определена част от тялото или характерна физическа черта може да доведе до сериозни смущения в нормалните социални контакти и ежедневието на пациента.

повече информация »
 

Кортикостероиди при хемангиоми

Научни статии
Кортикостероиди при хемангиоми   Около 38% от децата с хемангиоми изискват терапия със системни кортОколо 38% от децата с хемангиоми изискват терапия със системни кортикостероиди. В това проучване авторите изследват имуносупресивния им ефект.
повече информация »
 

Слънцезащитни продукти, предпазващи от преждевременно стареене на кожата и от изгаряне

Последни новини
Слънцезащитни продукти, предпазващи от преждевременно стареене на кожата и от изгарянеНемската медицинска козметика Sebamed е пионер в слънцезащитата с естественото за здравата кожа рН 5.5. Кожата е особено чувствителна на слънчевите лъчи и лесно може да бъде увредена от тях.  За да бъде кожата максимално защитена и обгрижена,  Sebamed разработи специална серия слънцезащитни продукти, налични със SPF 15, 20, 30, 50, 50+ кремове и лосиони. Съдържащият се в тях витамин Е неутрализира свободните радикали и предпазва от преждевременно стареене на кожата и от изгаряне. Провитамин В5 регенерира кожните клетки. Ефективен овлажняващ комплекс хидратира кожата и поддържа водния й баланс.
Слънцезащитният фактор SPF е тестван на базата на препоръките на Европейската асоциация по парфюмерия и козметика- COLIPA. Продуктите осигуряват UVA защита: 98% UVA абсорбция (по-висока от Австралийския стандарт). Не съдържат алкохол и мазнини. Не съдържат парафин, парабени,PEG връзки и ПАБК естери, акриламид. 

повече информация »
 

Бензоил пероксид плюс салицилова киселина е най-ефективно начално лечение на акне според мета-анализ

Научни статии

Бензоил пероксид плюс салицилова киселина е най-ефективно начално лечение на акне според мета-анализВ юлския брой на журнала на Американската академия по дерматология (JAAD) е публикуван мета-анализ на 23 проучвания, обхващащи 7309 пациента, за да бъде оценена ефикасността на различни моно и комбинирани терапевтични средства против акне. Проучването включва локални лекарствени активни съставки като 5% бензоил пероксид (БПО), 5% БПО със салицилова киселина, 1% до 1.2% клиндамицин, както и комбинация от БПО/клиндамицин.

повече информация »
 

Алопеция ареата се асоциира с автоимунни заболявания

Научни статии
aa.jpgAлопеция ареата (АА), често се смята за близка до псориазиса, поради възпаление и  участие на Т-клетки в патогенезата. Множество генетични асоциации с широк спектър от автоимунни заболявания, могат да бъдат направени според проучване, публикувано на 01 юли в списание "Nature".

повече информация »
 

Етиологията на хроничен вулвит при пациентки в предпубертетна възраст

Научни статии
Етиологията на хроничен вулвит при пациентки в предпубертетна  възрастПовечето от момичетата с хроничен вулвит в предпубертетна възраст са описвани с диагноза неспецифичен вулвовагинит ( с изключение на тези с лихен склерозус).
Авторите на това проучване си поставят за цел да определят етиологията на въпросното заболяване като отделят специално внимание на кандидиазата.
повече информация »
 

Детската кожа помни всеки слънчев лъч. Бебе Sebamed- Слънцезащитни продукти

Последни новини

Детската кожа помни всеки слънчев лъч. Бебе Sebamed- Слънцезащитни продуктиНемската медицинска козметика Sebamed е пионер в слънцезащитата с естественото за здравата кожа рН 5.5.  Нежната бебешка и детска кожа е изключително податлива на слънчеви увреждания. За да бъде защитена,  Sebamed разработи специална детска серия слънцезащитни продукти, налични със SPF 20, 30, 50 и 50+ кремове и лосиони. Слънцезащитният фактор SPF е тестван на базата на препоръките на Европейската асоциация по парфюмерия и козметика- COLIPA. Продуктите осигуряват UVA защита: 98% UVA абсорбция (по-висока от Австралийския стандарт). Не съдържат алкохол и мазнини. Не съдържат парафин, парабени,PEG връзки и ПАБК естери, акриламид.

 

повече информация »
 

Пемфигус - Проучване върху 155 пациента

Научни статии
Пемфигус  - Проучване върху 155 пациентаВ литературата съществуват малко данни за протичането на  пемфигуса и неговата прогноза. Това е едно проучване, което си поставя за цел да проучи хода на заболяването, както и фактори имащи значение за прогнозата.
Авторите проследяват 155 пациента за периода 1976 - 2004 г.
Според резултатите фактори определящи неблагоприятно протичане на заболяването са:
повече информация »
 

Витилигото - две отделни заболявания?

Научни статии

Витилигото - две отделни заболявания?Изследователската група на Френското дружество по педиатрична дерматология е проучила група от 114 деца, страдащи от витилиго. Изводите от проучването са, че сегментният тип витилиго (22% от пациентите) и несегментният тип витилиго (NSV) са две различни заболявания.

(снимка: интернет)

повече информация »
 

Сайтът на Sebamed, вече и на български език

Последни новини
Сайтът на Sebamed, вече и на български езикОт началото на юли 2010г., сайтът за медицинска козметика Sebamed e вече и на български език.
На уеб адрес: www.sebamed.bg ще намерите всички продукти на Sebamed, както и полезни съвети и тестове.
Sebamed e цялостна серия от продукти за грижа за кожата и за измиване без сапун с pH 5.5. Себамед предлага специфични решения за поддържане на кожата здрава при различните типове кожа, както и за предпазване от някои чести кожни проблеми.
повече информация »
 

"Новини" и "Предстоящи събития" в PRODERMACLUB вече без регистрация

Последни новини

Новини и Предстоящи събития в PRODERMACLUB вече без регистрацияУважаеми колеги,

С радост ви съобщаваме, че от днес можете да четете целия текст на новините от началната страница на PRODERMACLUB, както и всички статии в раздел "Предстоящи събития", без да сте логнати в сайта.

Надяваме се това да ви помогне, когато имате нужда от бърза справка и нямате време да въвеждате потребителското си име и парола. Вече лесно можете да четете статиите от чужд компютър, както и да споделяте по-интересните новини с приятели, които нямат регистрация в сайта! Линковете към тези статии в ежеседмичния ни имейл до вас също ще могат да се отварят лесно и без забавяне.

повече информация »
 

Антистафилококова терапия при атопици - Кохрейн ревю

Научни статии
Антистафилококова терапия при атопици - Кохрейн ревюAсоциацията между St. Aureus и атопичен дерматит e известна от години. Системните антибиотици винаги са от полза в терапията когато имаме клинично изявена импетигинизация. Когато обаче такава липсва ползата от употребата на антибиотици е неясна.
За да бъде изяснена тази полза авторите правят преглед на рандомизирни контролирани проучвания по тази тема.
повече информация »
 

Метотрексат за лечение на нумуларна екзема при деца

Научни статии

Метотрексат за лечение на нумуларна екзема при децаТова е eдно проучване изследващо приложението на метотрексат при 25 деца с рефрактерна на терапия нумуларна екзема.

Терапията при пациентите започва с 5 или 10 мг метотрексат седмично. 64 % отговарят с пълно, а трима с почти пълно изчистване на лезиите след средно около 10 месеца. Метотрексатът е добре толериран то пациентите , като не се наблюдават сериозни странични ефекти.  Препаратът може да се има предвид при лечение на рефрактерна нумуларна екзема при деца, трудно лекуваща се със стандартните средства. 

повече информация »
 

Кожата и Еволюцията или защо няма черни ескимоси

Научни статии

Кожата и Еволюцията или защо няма черни ескимосиПигментацията при човека, е в резултат na процес на двоен естествен подбор, гласи съобщение на американски учени, направено на еволюционистичен симпозиум на Националната академия на науките на САЩ, през декември миналата година.

(снимка: интернет)

повече информация »
 

Алопуринол в дерматологията

Научни статии
Алопуринол в дерматологиятаЕдна статия, която разглежда употребата и значението на алопуринол в дерматологията.
Освен употребата при хиперурикемия , интересът към алопуринол се засилва след като се установи неговото действие при застойна сърдечна недостатъчност.  В дерматологията алопуринол е известен с тежките си странични реакции . Генни проучвания в Тайван разкриват полезни HLA маркери за определяне на чувствитеността  за развитие на Stevens-Johnson syndrome и токсична епидермална некролиза от алопуринол.
повече информация »
 

Human Herpes Virus - 8 и пемфигус

Научни статии
Human Herpes Virus - 8 и пемфигусКакто знаем HHV - 8 е най-младия член от семейството Herpesviridae, първоначално установен в тъкани от болни с AIDS свързан сарком на Капоши. Това е едно проучване, което се опитва да установи връзката на HHV 8 с пемфигус.
повече информация »
 

Фактори в патогенезата на розацея

Научни статии
Фактори в патогенезата на розацеяЕдно проучване на колектив от Гърция си поставя за цел да определи факторите участващи в патогенезата на розацея. Изследвани са 100 пациента.

повече информация »
 
Резултати 421 - 440 от 663
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени