Big Picture Milan 2
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Дерматология

Начало » Дерматология

Briakinumab е безопасен и ефективен в проведени проучвания (фаза II и III) при псориазис

Научни статии
Briakinumab е безопасен и ефективен в проведени проучвания (фаза II и III) при псориазисДанните от две клинични проучвания на briakinumab (ABT-874; Abbott), напълно човешко моноклонално антитяло, предназначени за насочване и неутрализиране на интерлевкин-12 (IL-12) и IL-23, за лечение на пациенти с умерена до тежка форма на псориазис, наскоро бяха представени на Лятната среща на Американската академия по дерматология и венерология, проведена в Чикаго.

повече информация »
 

Интимен душ гел с pH 6.8 прецезиран за оптимална интимна хигиена през менопаузата

Последни новини
Интимен душ гел с pH 6.8 прецезиран за оптимална интимна хигиена през менопаузатаНемската медицинска козметика Sebamed създаде специално прецизирана формула на интимен душ гел за ежедневна хигиена през менопаузата. Стойността на pH 6.8 е  характерна за интимната област на жената по време на менопауза.
Точно прецезираната стойност на pH 6.8 осигурява оптимално нежна интимна хигиена срещу сухотата на гениталната лигавица пoвреме на  менопаузата.
Sebamed интимен душ гел е и средство, подпомагащо терапията при заболявания на влагалището през менопаузата.
повече информация »
 

Rituximab за лечение на ANCA свързани васкулити

Научни статии

Rituximab за лечение на ANCA свързани васкулитиRituximab, анти-CD20 моноклонално антитяло, служи за елиминиране на голяма част от В-лимфоцитите и поради това е използван за лечение на някои автоимунни заболявания. Няколко публикации са показали добри резултати при лечението на системни ANCA  васкулити, грануломатозата на Вегенер и микроскопски полиангиит.

(снимка: интернет)

повече информация »
 

Значителен напредък в лечението на метастатичен меланом

Научни статии
Значителен напредък в лечението на метастатичен меланом Ето как двама експерти по меланомни тумори описват новопубликувани данни за изпитвания агент PLX4032 (Plexxikon / Roche), въпреки че данните са от първа фаза на провежданото проучване.

В статия в августовския брой (26) на New England Journal of Medicine, която представя резултатите от фаза 1 на проучване, изследователите Д-р Кийран Смоли и Д-р Върнън Зондак от Moffitt Cancer Center в Тампа, Флорида посочват, че все още няма данни за преживяемост без прогресия на заболяването или данни за намалена смъртност след употребата на новия агент.
повече информация »
 

Започна приемът на документи за стипендията в памет на Майкъл Хорнщайн

Последни новини

Започна приемът на документи за стипендията в памет на Майкъл ХорнщайнУважаеми колеги,

 Имаме удоволствието да ви съобщим, че започва приемът на документи за мемориалната стипендия "Майкъл Хорнщайн", която дава възможност на млади дерматолози и специализанти по дерматология, да посетят пролетния симпозиум на Европейската академия по дерматология и венерология в Карловивари в периода 14-17 април 2011. 

повече информация »
 

Интимен душ гел с pH 3.8 поддържа микрофлорния баланс и предотвратява вагиналните инфекции

Последни новини

Интимен душ гел с pH 3.8 поддържа микрофлорния баланс и предотвратява вагиналните инфекцииНемската медицинска козметика Sebamed предлага интимен душ гел за естествена и нежна интимна хигиена на жената. Точно прецезираната стойност на pH 3.8 поддържа естествената микрофлора и подпомага физиологичната защита срещу бактериални и гъбични инфекции.

Sebamed интимен душ гел е и средство, подпомагащо терапията при заболявания на влагалището.

При използване на алкални измивни средства за интимна хигиена се унищожава естествената микрофлора, което е предпоставка за развитие на патогенни микроорганизми.

повече информация »
 

Методи за релаксация при пациенти преминаващи хирургични интервенции

Научни статии

Методи за релаксация при пациенти преминаващи хирургични интервенцииСтресът и тревожността са чести при пациенти, предоперативно и по време на  дерматологични процедури и хирургически интервенции. Тези нежелани реакции често могат да възпрепятстват изпълнението на процедури или хирургични намеси и могат да предизвикат нестабилност на хемодинамиката, като повишено артериално налягане или синкоп, както и да създаде значителни неудобства за някои пациенти. Откриване на свръх стрес и тревожност при пациенти, може да позволи вземането на мерки и възможност за корекция на тези състояния.

(снимка: интернет)

повече информация »
 

Измивните продукти с pH 5.5 и без сапуни, съхраняват и поддържат влажността и тургора на кожата

Последни новини
Измивните продукти с pH 5.5 и без сапуни, съхраняват и поддържат нормалната влажност и тургор на кожЗдравата кожа се характеризира с естествена киселинна обвивка с pH 5.5. Киселинната обвивка предпазва от бактерии, гъбички и други вредни агенти, намиращи се в околната среда. След употреба на измивни средства, съдържащи сапуни,   кожата на тялото, лицето и ръцете често реагира с изсушаване, раздразнение, алергични реакции или дори с възпаление.
За да защити и укрепи здравето на кожата, Sebamed разработи специално формулирана течност за измиване на лице и тяло, която е  100% без сапун и алкали. Подходяща за измиване на кожата на лицето и цялото тяло при чувствителна и проблемна кожа, при нормална към мазна кожа, както и при непоносимост към сапун.
повече информация »
 

Имиквимод за лечение на актинични кератози

Научни статии
Имиквимод за лечение на актинични кератозиИмиквимод 5 % крем е одобрен за 16 седмичен терапевтичен режим на лечение на актинични кератози засягащи 25 cm2 площ.

Проучването изследва имиквимод 2,5% и 3,75% крем за кратък курс на лечение на цялото лице и скалп.

повече информация »
 

Андрогенна алопеция в педиатричната популация

Научни статии
Андрогенна алопеция в педиатричната популацияАндрогенната алопеция е най-честата форма на опадане на косата при възрастн, но за нейната честота , клинични особености и лечение при педиатричните пациенти се знае малко.

Изследвани са 57 деца с андрогенна алопеция за 12 годишен период в педиатрична дерматологична  клиника към  New York University

повече информация »
 

Пробиотици при бременни за превенция на алергични заболявания

Научни статии
Пробиотици при бременни за превенция на алергични заболяванияСпоред данни в литературата пробиотиците приемани по време на брременността от майки и деца изложени на риск от атопичен дерматит го намаляват наполовина .

Авторите на това проучване се опитват да отговорят на въпроса дали пробиотиците прилагани на бременни жени могат да предотвратят атопичната сенсибилизация или алергични заболявания през първите две години от живота на децата.
повече информация »
 

Консумацията на бира повишава риска за псориазис при жени

Научни статии

Консумацията на бира повишава риска за псориазис при жениКонсумацията на бира повишава риска за псориазис при жени. До този извод достигат авторите на статия, публикувана на 16-ти август 2010 г. в Archives of Dermatology. Проучването обхваща 82869 медицински сестри в САЩ, които попълват двугодишен въпросник, където отбелязват количеството и вида алкохол, който консумират. Данните се съпоставят със заболеваемостта от псориазис в тази група.

Статистическата обработка на резултатите показва, че жените, които пият повече от 5 бири седмично, са с близо двукратно повишен риск за развитие на псориазис.

повече информация »
 

"Български лекари за европейски стандарт на специализация" набира членове

Последни новини

Български лекари за европейски стандарт на специализация набира членове"Български лекари за европейски стандарт на специализация" (БЛЕСС) е сдружение, създадено с цел да отстоява правата и професионалните интереси на лекарите специализанти. БЛЕСС вече има официална регистрация в съда и набира членове. Поканата е към всеки, който се интересува от проблемите на специализантите в България.

Тези от вас, които желаят да се присъединят към сдружението могат да пишат на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it Като отговор оттам ще Ви бъде изпратена молба за членство, която да попълните. При въпроси се обаждайте на 0886 391 534.

Повече информация за дейността на сдружението може да намерите във Facebook страницата на БЛЕСС .

 

Миещото блокче без сапун срещу сапунa

Последни новини

Миещото блокче без сапун срещу сапунaЗдравата кожа се характеризира с естествена киселинна обвивка с pH 5.5. Киселинната обвивка предпазва от бактерии, гъбички и други вредни съставки, намиращи се в околната среда. След употреба на измивни средства, съдържащи сапуни,   кожата на тялото, лицето и ръцете често реагира с изсушаване, раздразнение, алергични реакции или дори с възпаление.

За да защити и укрепи здравето на кожата, Sebamed разработи специално формулирано миещо блокче 100% без сапун и алкали.  Миещото блокче е подходящо за измиване на кожата на цялото тяло при чувствителна, нормална към мазна кожа, както и при непоносимост към сапун.

повече информация »
 

Ефектът на гениталния Lichen sclerosus (ЛС) върху качеството на живот и сексуалната функция

Научни статии

sex_distress.jpgЦелта на проучването е да се оцени качеството на живот (КЖ) и сексуалността при жени пациенти с ЛС и да сравнят своите резултати със здрави контроли. Освен това, са търсени фактори, свързани с нарушената сексуална функция при пациенти с ЛС.

(снимка: интернет)

 

повече информация »
 

HIV-свързан псориазис: патогенеза, клинична картина, и лечение

Научни статии
psoriasishiv.jpgВръзката между псориазис и ХИВ инфекцията може би изглежда парадоксално, но някои прозрения за ролята на Т-клетъчните подгрупи, автоимунните процеси, генетичната предразположеност и различни инфекции, свързани с нарушена имунна регулация могат да внесат яснота в разбирането ни за връзката на патогенезата на псориазиса с вируса на СПИН като цяло.
повече информация »
 

Корелация на имунологичен профил с фенотип и прогноза при пемфигус

Научни статии
Корелация на имунологичен профил с фенотип и прогноза при пемфигусТова е едно интересно проучване от Испания, което проследява болни с пемфигус за период от 18 години. Авторите сравняват имунобиологичните данни с фенотипа на заболяването и прогнозата.
повече информация »
 

Erythema fixum- тригодишен анализ

Научни статии
Erythema fixum- тригодишен анализВ литературата има малко големи проучвания върху една от честите лекарствено индуцирани дерматози.
Това е eдно проучване обхващащо 17 академични центъра  във Франция, целящо да опише особеностите на еrythema fixum.
Диагнозата на описваните случаи е поставяна според клиничните характеристики , хистологичния резултат и пач тест.
повече информация »
 

Соматична и психиатрична коморбидност при пациенти с хроничен пруритус

Научни статии
Соматична и психиатрична коморбидност при пациенти с хроничен пруритусВ литературата съществуват данни, че 10 - 50% от пациентите с хроничен пруритус  sine materiae имат подлежащо системно заболяване, a повече от 70% имат психиатрично заболяване.
повече информация »
 

Фактори влошаващи мелазма сред тунизийски пациенти

Научни статии
Фактори влошаващи мелазма сред тунизийски пациентиФактори влошаващи мелазма сред тунизийски пациенти

В Тунис са изследвани са 197 болни с мелазма, за да бъдат определени факторите влошаващи кожното заболяване.
повече информация »
 
Резултати 401 - 420 от 664
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени