Banner Milan
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Важни събития

Начало » Важни събития

Конкурс за участие на CEEDVA school

Събития в България
banner.jpg
Уважаеми колеги,
 
Българското Дерматологично дружество обявява конкурс за 10 специализанти-млади лекари (до 35 год.) за участие в Лятното училище на CEEDVA (Central Eastern European Dermato-venreological Associaton).

Училището ще се проведе на 11 и 12 октомври 2012 в Бургас. Участниците ще имат шанса да слушат лекции на водещи специалисти, както и да създадат контакти с млади колеги от други страни от Централна и Източна Европа. 

На участниците се осигурява безплатна регистрация за Училището, безплатно настаняване в хотел за дните 11, 12 и 13 октомври 2012 и безплатно участие в коктейла, гала-вечерята и научната програма на Националната конференция по дерматология и венерология, провеждащата се в Бургас.

повече информация »
 

Национална конференция в Бургас - информация за фирмите

Събития в България

Национална конференция в Бургас - информация за фирмитеОрганизационният комитет на 19-та Национална конференция по дерматология и венерология, иска да покани фармацевтичните и козметични фирми да вземат участие в събитието, което ще се проведе в сградата на държавна опера Бургас от 11 до 13 октомври 2012 г. В рамките на конференцията ще се проведат традиционните "Ноемврийски дерматологични дни" с представяне на редки клинични случаи.

В прикачения файл можете да прочетете официално писмо от организационния комитет, което касае фирмената изложба и други рекламни възможности в рамките на конференцията.

doc letter_exhibition 37.50 Kb

 

Окончателна програма на регионалната конференция на пловдивското дружество

Събития в България

Окончателна програма на регионалната конференция на  пловдивското дружество ОКОНЧАТЕЛНА ПРОГРАМА

СЕДМА РЕГИОНАЛНА ДЕРМАТОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ
29 юни - 1 юли  2012 г.,
гр. ВЕЛИНГРАД , ГРАНД-ХОТЕЛ ВЕЛИНГРАД
повече информация »
 

Краен срок за подаване на резюмета за Ноемврийските дни

Събития в България
Краен срок за подаване на резюмета за Ноемврийските дниУважаеми колеги,

Организационният комитет на ежегодните дерматологични дни “Проф. Асен Дурмишев”, които ще се проведат в рамките на 19-та Национална конференция по дерматология от 11 до 13 октомври 2012 г. в Бургас, ви уведомява, че крайният срок за предаване на резюметата за конгреса се удължава до 30-ти юли. Получени по-късно от тази дата резюмета няма да бъдат разглеждани от научния комитет. Изпращайте своите резюмета на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
 
Всичко за конференцията може да откриете на www.dermadays.bg.
 

Световен ден на витилиго

Събития в България

Световен ден на витилигоНа 25-ти Юни за първи път в България ще се отбележи Световен ден на витилиго. Този ден ще бъде отбелязан в Стара Загора като Доц. Евгения Христакиева и д-р Виолина Тодева предоставят възможност да бъдат осъществени безплатни прегледи, осигуряване на информация за заболяването, насочване за провеждане на изследвания, стартиране на лечение и профилактика. Консултациите ще се осъществяват в Клиниката по Кожни и Венерически Заболявания в град Стара Загора на 25 юни 2012 от 8 до 16 ч. Дерматологични лаборатории Avene  ще предложат обучение за поставяне на коригиращ медицински грим Couvrance, като възможност за прикриване на несъвършенствата и оптимална фотозащита за профилактика. 
повече информация »
 

Трета Международната лятна академия - Мюнхен, 21-26 юли 2013

Събития в чужбина
Третата Международната лятна академия - Мюнхен, 21-26 юли 2013Уважаеми колеги,
 
След огромния успех на 2-рата Международна лятна академия през юли 2011 г. в Мюнхен, на която присъстваха повече от 900 делегати от 70 различни страни, екипът на ISA вече се подготвя за следващата среща през 2013 г. Третата Международната лятна академия в Мюнхен ще се проведе в периода от 21 до 26 юли 2013 г. в хотел Holiday Inn Munich City Centre и отново ще ви осигури една седмица с програма с висококачествено медицинско образование.
 
Щастливи сме да Ви информираме, че Първото съобщение е вече на разположение за изтегляне .
повече информация »
 

Лятна академия 2012 - нови срокове за регистрация

Събития в България
Лятна академия 2012 - нови срокове за регидтрацияУважаеми колеги,
 
Бихме искали да Ви информираме за удължаването на крайния срок за предварителна регистрация, за участие в научната програма и практическите курсове на четвъртото издание на Лятна Академия по Практична Дерматология и Естетична Медицина, което ще се проведе от 30.05.2012 до 02.06.2012 г. в хотел Шератон и Клиника по Дерматология към ВМА, София.

Новият срок за регистрация за участие е до 30.05.2012 година.

Вие можете да направите своята регистрация онлайн, на сайта на Лятната Академия: http://www.summerdermatology.com/bg/registration , както и на регистрационното бюро в хотел „Шератон”, което ще бъде отворено на 30.05.2012 от 16:00 часа.

повече информация »
 

3-та редовнa среща на Европейската академия по алергология и клинична имунология

Събития в чужбина
paamlogo.gif
Уважаеми колеги,
От името на EAACI и на Организационния комитет бихме искали да ви информираме за EAACI среща на тема „Педиатрия, Алергология и Астма”, PAAM 2013 - Атина, Гърция, 17-19 октомври 2013.
На тази 3-та среща на PAAM ще бъде представена програма, включваща най-съвременните познания относно детските алергии и астмата. На нея ще бъдат предложени разнообразни лекции и широк набор от интерактивни клинични и практически курсове. Отново, ще се постараем да включим съвместни сесии с ERS Pediatric Assembly и ESPGHAN. Световно известни лектори от Европа и целия свят ще засегнат най-съвременните теми в областта на астмата, ринита, хранителната алергия, кожната алергия, анафилаксията и други.
повече информация »
 

Велинград - променена банкова сметка

Събития в България

Велинград - променена банкова сметкаУважаеми представители на фирми,

Съобщаваме за променена банкова сметка за превеждане на суми за участие в Конференцията на Пловдивския Клон на Дерматологичното Дружество, гр.Велинград 29.06.2012г.-01.07.2012г.

БАНКОВА СМЕТКА:

IBAN -  BG83 UNCR 7527 1056 6176 15
BIC - UNCR BGSF

                                    За контакти:  д-р Гаров, Касиер: GSM: 0888 770 260
                                    e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

 

Евромеланома 2012

Събития в България
tsankov2.jpgУважаеми колеги,

За седми пореден път Българското Дерматологично дружество под егидата на Европейската Академия по Дерматология и Венерология и Европейския парламент ще проведе кампанията Евромеланома 2012.
В кампанията, както винаги,  ще вземат участие на доброволен принцип всички желаещи дерматолози – от университетски клиники, болнични заведения, центрове за кожни и венерически заболявания и частни дерматологични практики. Прегледът е безплатен, което включва клинична оценка и поставяне на диагноза. Последващите диагностични и терапевтични процедури – биопсии, консервативно лечение, криотерапия, оперативно лечение или рентген-терапия се извършват срещу направления от НЗОК, заплащане по ценоразписа на болничните заведения или регламентираните такси на частно практикуващите лекари.
повече информация »
 

Научна среща в болница Токуда

Събития в България
Научна среща в болница Токуда

Уважаеми колеги,

Клиниката по дерматология и венерология на МБАЛ “Токуда Болница” и лаборатории Avene Ви канят на научна среща в навечерието на лекарския празник на 5 април 2012 от 18.30 часа.

Програмата на събитието можете да намерите ТУК .

След научната програма Ви каним на дискусия с чаша шампанско. 

повече информация »
 

Предварителна програма на VII Регионална дерматологична конференция - Велинград

Събития в България

VII РЕГИОНАЛНА ДЕРМАТОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ 29 юни - 01 юли 2012 год., Гранд-хотел Велинград,

Уважаеми колеги,

Имам удоволствието да Ви поканя да участвате в поредната VII-та Регионална дерматологична конференция, организирана от Българското дерматологично дружество – клон Пловдив и сдружение "Дерматология и венерология", която ще се състои от 29 юни до 1 юли 2012 г. в гр. Велинград.

Конференцията има за цел да представи на Вашето внимание последните новости в дерматологичната диагностика и терапия. Ще бъдат организирани тематични заседания, включващи лекции от водещи дерматолози и фирмени презентации. На изложбените щандове известни фармацевтични и козметични фирми ще имат възможност да Ви представят своите най-нови продукти.

Убедена съм, че създадената по време на конференцията ползотворна научна и приятна колегиална атмосфера ще обогати участниците с разнообразни впечатления от красивия Велинград и неговите забележителни околности.
Очакваме Ви във Велинград!

Доц. д-р Румяна Янкова, дм
Председател на Организационния Комитет

повече информация »
 

19-та Национална конференция по дерматология - Бургас 2012

Събития в България
19-та Национална конференция по дерматология - Бургас 2012

Уважаеми колеги,

Организационният комитет на 19-тата Национална конференция по дерматология и венерология, 11-13 октомври, 2012 в Бургас, има удоволствието да Ви съобщи, че започва приемът на резюмета на редки клинични случаи за 21-вите Ноемврийски дерматологични дни, които ще се проведът в рамките на конференцията.

САМО резюмета, следващи указанията по-долу и изпратени по електронна поща на адрес This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it , ще бъдат разгледани от научния комитет.

- Резюметата трябва да бъдат написани на български език.
- Шрифт: Times New Roman, размер 12.
- Резюмето да бъде до 300 думи, заедно със заглавието и име(на) на автор(и).
- Името на представящия автор да бъде подчертано.
- Да бъдат посочени до 5 ключови думи, във връзка с представения случай.
- Крайният срок за подаване на резюмета е 15 юни 2012 година.

 

Климатолечение на псориазис в СБР Тузлата

Събития в България
Климатолечение на псориазис в СБР Тузлата
Уважаеми колеги, 

Фондация „Псориазис“ и СБР Тузлата имат удоволствието да Ви съобщят, че тази година болницата отново отваря врати за желаещите да провеждат климатолечение на псориазис. СБР Тузлата има подписан договор с НОИ и всички пациенти с платени социални осигуровки ще могат да се лекуват на преференциални цени от 150 лв. за 10 дневен престой с включени нощувки, храна и лечебни процедури в реновираните стаи на лечебното заведение. Местата са ограничени.

От тази година псориатичният артрит е включен в списъка на заболяванията, които могат да се лекуват по пътека № 244 - Лечение и рехабилитация на болестите на опорно-двигателния апарат. Клиничната пътека е 7 дневна и позволява лечение на пациенти с псориатичен артрит и платени задравни осигуровки в болничните стаи на лечебното заведение.

За информация и резервации: 
Ивелина Йорданова
e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it  
GSM: 0882 528320
тел: 0579 7 23 48 
www.sbrtuzlata.com

повече информация »
 

Пролетни варненски дерматологични дни

Събития в България

Пролетни варненски дерматологични дни Уважаеми колеги,

В очакване на пролетта подготвяме VI–то издание на Националната научно-практическа конференция “Пролетни Варненски Дерматологични дни”.
В условията на продължаващата икономическа криза всички ние преживяваме нелеки моменти.
На всички ни е известно, че липсата на стратегия за развитието на нашата специалност доведе и до закриване на кожно-венерологичните диспансери!
Вярвам, че с упорита работа, колегиалност и ясна стратегия можем да преодолеем и кризата в българската дерматология.
За пет години Пролетните Варненски дерматологични дни се превърна във важна научна среда, която е изключително полезна за всички български дерматолози и специалисти. Това е национална конференция, която дава възможност на всички колеги да участват активно в развитието на дерматологията, венерологията и естетичната медицина в България.

Обръщам се към вас, колеги и приятели от цялата страна, за да ви поканя за участие в Пролетните Варненски Дерматологични дни в хотелски комплекс „Мелиа Гранд Ермитаж”, к.к. „Златни пясъци” от 19 до 22 април 2012 г.
Желая ви много здраве, оптимизъм и професионални успехи в настъпващата пролет!

Доц. д-р Г. Пехливанов, дм
Председател на Организационния  комитет

 

Пролетни Варненски Дерматологични дни

Събития в България

Пролетни Варненски Дерматологични дниУважаеми колеги,
Имаме удоволствието да ви съобщим, че за поредна 6-та година ще се проведе националната научно практическа конференция "Пролетни Варненски Дерматологични дни".
 
Датите на провеждане са 19-22 април, 2012 г., в хотелски комплекс „Мелия Гранд Ермитаж”, кк „Златни пясъци”. Крайният срок за подаване на теми и резюмета е 10 март, 2012 г. В програмата на конференцията са включени тематични лекции, демонстрации на клинични случаи, workshop и медицинска апаратура. На изложението се представят водещи фармацевтични фирми.

С голям интерес се очакват провеждането на презентация и workshop представящи нови подходи и модерни техники в областта на поставяне на филъри с хиалуронова киселина от известния италиански специалист в областта на естетичната медицина д-р Андреа Алессандрини (Andrea Alessandrini). В рамките на конференцията се предвижда той да проведе и обучение свързано със съвременните техники за корекции на лицеви обеми с игла и канюла.

Повече информация за събитието тук.

 

Училище за родители на деца с атопичен дерматит

Събития в България
tokuda.jpg
Уважаеми колеги, 
 
Отделението по дерматология и венерология на Токуда Болница - София организира училище за родители на деца с Атопичен дерматит. Събитието ще се проведе в рапортната зала на болница Токуда (ет. 9) на 9 февруари от 18:30 ч. 
 
Училището има за цел да даде подробна информация за специфичните грижи нужни за отглеждането на деца с Атопичен дерматит. Ще бъдат засегнати теми като хранене, лична хигиена, облекло, медикаментозно лечение и козметични средства. Ще бъде представено и организираното високопланинско климатолечение и неговите предимства при лечението на пациенти с това заболяване.
 
Вход свободен без предварително записване! 
 

XIX-та национална конференция по дерматология и венерология - Бургас 11-13 октомври

Събития в България
XIX-та национална конференция по дерматология и венерология - Бургас 11-13 октомври
Уважаеми колеги,

Обръщам се към Вас в навечерието на XIX-та национална конференция по дерматология и венерология.
От първата национална конференция проведена през 1936 година под ръководството на Професор Богомил Берон са изминали 76 години. През тях БДД, първото научно-медицинско дружество по отделна тясна специалност, се стреми да запази традициите, завещани от нашите учители.
повече информация »
 

Годишна среща на Плевенския клон на БДД - Трявна 2011

Събития в България
Годишна среща на Плевенския клон на БДД - Трявна 2011

Уважаеми колеги,

Приемете любезната ни покана за участие в редовната годишна сбирка на Плевенския клон на Българското Дерматологично Дружество. Тя ще се състои на 25 – 27 Ноември 2011 г. в гр. Трявна, х-л “Калина Палас”, заедно с традиционната ни ХIV-та Научно – практическа конференция по дерматология.

Програмата на събитието можете да намерите ТУК

 

повече информация »
 

Кои са шампионите на BIODERMA?

Събития в България
Кои са шампионите на BIODERMA?
Приключи първият национален турнир по боулинг за дерматолози за Купата на BIODERMA, който се проведе в рамките на „Ноевмрийски дни” 2011 в София.
 
Благодарим на всички участници, които със своя ентусиазъм, емоция и желание за победа допринесоха за положителния заряд и олимпийския дух на спортния празник. Благодарим също и на публиката, която подкрепяше до край своите фаворити и сподели радостта от победата с шампионите. 

Най-добрите в първия турнир по боулинг за дерматолози за Купата на BIODERMA са:
повече информация »
 
Резултати 221 - 240 от 427
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени