Big Picture Valencia 2015
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Важни събития

Начало » Важни събития

Настаняване за Ноемврийските дни

Събития в България
Настаняване за Ноемврийските дни

Уважаеми колеги,

Желаещите да запазят стаи на преференциални цени в х-л Кемпински-Зографски за периода 31-ви октомври - 3-ти ноември, могат да го направят на тел. 02/9692425 или през номератора на 02/9692222.

Обръщайте се към отговорника за конференцията от страна на хотела, г-н Ненко Чендов. Участниците в конференцията могат да използват услугите на хотела на следните цени:

Стандартна единична стая - 68 евро
Стандартна двойна стая - 78 евро

Делукс единична стая - 78 евро
Делукс двойна стая - 88 евро.
 

Пролетни Варненски Дерматологични дни

Събития в България
pehlivanov.jpg
Уважаеми колеги,
 
В началото на следващата пролет ще се открие за осми път Националната научно-практическа конференция “Пролетни Варненски Дерматологични дни”.

През последните години научно практическата конференция "Пролетни Варненски дерматологични дни" се превърна в конференция с международно участие и важна научна среда, която е изключително полезна за всички нас българските дерматолози и специалисти. Надяваме и в следващото издание на форума заедно с вашето активно участие да спомогнем за развитието на дерматологията, венерологията и естетичната медицина в България като обменяме активно своя опит и знание.

Обръщам се към вас, уважаеми колеги и приятели от цялата страна, за да ви поканя за участие в Пролетните Варненски Дерматологични дни, който ще се състоят във Ваканционен клуб РИВИЕРА от 24 до 27 април 2014 г.
За повече информация ползвайте www.varnaderma.com.

Очакваме ви!

Доц. д-р Г. Пехливанов, дм
Председател на Организационния комитет 
 

Важно! за Софийските дерматологични дни

Събития в България
Важно! за Софийските дерматологични дни
Уважаеми колеги,

Програмата на тазгодишните 22-ри традиционни Софийски дерматологични дни, 31 октомври - 3 ноември, ще бъде една от най-наситените с интересни лекции и клинични случаи. Като гост-лектори ще участвуват световно известни дерматолози - професорите Яна Херцегова - Прага - председател на EADV, Константин Орфанос - Берлин, Гюнтер Бург - Цюрих, Петер Елснер - Йена, Торело Лоти - Флоренция, Джо Паче - Ла Валета, проф. Андреас Катцамбас - Атина, Анна Гуркиевич - Варшава, Лилиана Меденица - Белград - председател на следващия конгрес на ЕАДВ, Радос Жечевич - Белград, Ялчин Тюзун - Истанбул. За безпроблемното протичане на конференцията и за да бъдат спазени началните и крайните часове на сесиите и симпозиумите, организационния комитет би желал да ви запознае със следните изисквания за представяне на клинични случаи:

- Участниците ще имат 6 минути за представяне на случаи.
- Представящите ще бъдат прекъсвани от председателите на сесията, ако надвишат времевия лимит (мултимедията и микрофона на презентиращия ще бъдат изключвани след изтичане на определеното време).
– Презентиращите трябва да осигурят презентацията на USB-stick или CD/DVD поне 1 час преди началото на съответната научна сесия.
- Приемат се файлове MS Powerpoint 1997-2003 (.PPT).
повече информация »
 

Научно – практическа конференция по дерматология - Трявна 2013

Събития в България
tryavna_bridge_tower.jpg
Уважаеми колеги,
 
Приемете любезната ни покана за участие в редовната годишна сбирка на Плевенския клон на Българското Дерматологично Дружество. Тя ще се състои на 29, 30 Ноември и 1 Декември 2013 г. в гр. Трявна, х-л “Калина Палас”, заедно с традиционната ни ХVI-та Научно – практическа конференция по дерматология. 
 
Молим, в срок до 01. 11. 2013 г. да потвърдите Вашето участие на тел./факс – 064 88 66 22; GSM – 0884 876 109; 0876 875 691 – Даниела Захариева, e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
повече информация »
 

Последно повикване - курс по дерматохирургия на EADV

Събития в чужбина
Последно повикване - курс по дерматохирургия на EADV
Уважаеми колеги,

  Предлагаме на вашето внимание информация за свободни места в организирания от EADV фостеринг курс по дерматохирургия - основно и средно ниво, който ще се проведе в Брюксел на 22 и 23 ноември 2013. Курсът ще бъде председателстван от Dr. George Reuter и Dr. Monika Gniadecka.   
Срокът за кандидатстване е 15 октомври 2013.
Таксата за участие в курса е 250 евро за членове на EADV и 400 евро за всички останали. В цената, освен лекционния курс, са включени сертификат за присъствие, безплатни материали за курса, кетъринг и вечеря. Предоставят се и CME кредити. 
Необходимите за кандидатстване документи са: Попълнена форма за кандидатстване (виж тук) и кратко описание на опита на кандидата в областта на дерматохирургията. 
 

Програма на конференцията в Стара Загора

Събития в България
Програма на конференцията в Стара Загора

Уважаеми колеги,

Представяме ви предварителна програма на V-та регионална конференция по дерматология и венерология на Югоизточния клон на Българското дерматологично дружество. До началото на събитието остават по малко от 10 дни, датите на провеждане са 20-22 септември, 2013 г., а мястото - конферентната зала на Регионална библиотека, Стара Загора. В програмата са включени лекции на водещи български и чуждестранни учени, дискусии по актуални за българската дерматология теми и разнообразна социална програма.  

pdf Предварителна програма на конференцията. 115.59 Kb

 

Краен срок за записване на организирано посещение на конгреса в Истанбул

Събития в чужбина
istanbul.jpg

Уважаеми колеги,

Записвания за организираното посещение на 22-рия Конгрес на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV) в Истанбул в първата седмица на октомври могат да бъдат направени най-късно до 16 септември. Информация за организацията и контакти на организаторите можете да намерите в допълнителната информация.

повече информация »
 

Крайният срок за подаване на резюмета за СДД се удължава

Събития в България
Крайният срок за подаване на резюмета за СДД се удължава
Уважаеми колеги,

Срокът за подаване на резюмета за тазгодишните 22-ри традиционни Софийски дерматологични дни “Проф. Асен Дурмишев” се удължава до 10-ти септември. Можете да изпращате своите резюмета на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Напомняме ви, че:
САМО резюмета, отговарящи указанията по-долу ще бъдат разгледани от научния комитет.
1. Резюметата трябва да бъдат написани на български език.
2. Шрифт: Times New Roman, размер 12.
3. Резюмето да бъде до 300 думи, заедно със заглавието и име(на) на автор(и). 
4. Името на представящия автор да бъде подчертано.
5. Да бъдат посочени до 5 ключови думи, във връзка с представения случай.
Времето за представяне на случаите е 6 минути, след изтичане на това време представящия ще бъде прекъсван.
 

Организирано посещение на 22-ри конгрес на EADV в Истанбул

Събития в чужбина
istanbul.jpg

Уважаеми колеги,

Представяме на Вашето внимание оферта за организирано посещение на 22-рия Конгрес на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV) в Истанбул в първата седмица на октомври. Организираното посещение е във вариант самолетна и автобусна екскурзия с възможност за посещение на различни исторически и архитектурни забележителности на Цариград. 

 

 

повече информация »
 

22-ри СДД - краен срок за резюмета

Събития в България

СДД - краен срок за резюмета

Уважаеми колеги,

Организационният комитет на 22-те ежегодни ноемврийски Софийски дерматологични дни “Проф. Асен Дурмишев”, които ще се проведат от 31 октомври до 3 ноември в х-л Кемпински-Зографски, ви уведомява, че крайният срок за предаване на резюметата на клиничните случаи за конгреса е 1 септември 2013 г. Получени по-късно от тази дата резюмета няма да бъдат разглеждани от научния комитет. Изпращайте своите резюмета на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
повече информация »
 

Дати на провеждане на Ноемврийски дни 2013 г.

Събития в България

Дати на провеждане на Ноемврийски дни 2013 г.Уважаеми колеги,

Тази година Софийски дерматологични дни "Проф. Асен Дурмишев" ще се проведат между 31-ви октомври и 3-ти ноември, една седмица по-рано от първоначално планираното. По този начин организаторите се надяват да дадат възможност на всички български дерматолози да участват в конференцията, без това да им попречи да посетят и първия международен конгрес, посветен на полемиките в дерматологията, който ще се проведе в Берлин между 7-ми и 10-ти ноември, 2013 г. (виж повече).

 

Организирано посещение на 9-ти Световен конгрес по козметична дерматология

Събития в чужбина
Организирано посещение на 9-ти Световен конгрес по козметична дерматология

Уважаеми колеги,

Представяме на вашето внимание оферта за организирано посещение на 9-ти Международен Конгрес по козметична дерматология в Атина от 26 до 29 юни 2013 г. Пътуването е с Автобус и предлага възможност за разнообразна културна програма, както на участниците в конференцията, така и на техните придружители.  

 

повече информация »
 

Първи международен конгрес по проблемите на кожа с различен цвят

Събития в чужбина
i2c-logo-web.png

Уважаеми колеги,

Първо издание на един нов конгрес: International Congress Interethnic Skin (I2C), ще се проведе от 7 до 9 февруари 2014 в Париж (Palais des Congres).

I2C е първият конгрес по дерматология и козметология във Франция ориентиран към сепецификата на кожата и косата при различните етноси и е ориентиран основно към терапия и козметични процедури. Конгресът се провежда под патронажа на Международна комисия от експерти, начело с Prof. Fatimata LY (Senegal) и Prof. Jean-Luc SCHMUTZ (France).

Целите на конгреса са:

- Да направи конгреса ежегоден

- Да информира и образова дерматолозите за спецификите на кожата при различните етноси, както и за лечението ѝ и грижата за нея

- да подпомогне размяната на опит между специалисти от различни континенти и етноси с различен цвят на кожата.


 

 

Програма на VII Регионална конференция по дерматология - Велинград 2013

Събития в България

Програма на VII Регионална конференция по дерматология - Велинград 2013

Уважаеми колеги,

 

Имаме удоволствието да предоставим на Вашето внимание програмата на VII Регионална конференция по дерматология 10-12 май 2013 в гр. Велинград, Гранд-Хотел Велинград. doc Програма 43.00 Kb

повече информация »
 

Насърчителни курсове на EADV

Събития в чужбина
Насърчителни курсове на EADV
Насърчителните курсове на EADV предлагат на частно-практикуващи лекари и дерматолози, теоритични и практически курсове на изключително високо ниво от изтъкнати експерти от цяла Европа.

Комисията за насърчителни курсове си е поставила следните цели:
- Да предостави продължаващо медицинско образование (CME) (с 3 CME кредита) за частно-практикуващи лекари и дерматолози в малки групи
- Да посочи най-добрите практики  
- Да покаже многообразните на европейски култури
- Да насърчи приятелставата в рамките на Европа.

За да осъществи тези цели EADV предлага няколко вълнуващи образователни инициативи. Показаните курсове не са ограничени само за членове на членове на EADV.
 
повече информация »
 

Евромеланома 2013

Събития в България
Евромеланома 2013
Уважаеми колеги,
 
За осма поредна година Българското дерматологично дружество организира кампанията Евромеланома, част от европейската кампания за скрининг и профилактика на рака на кожата, организирана от Европейската академия по дерматология. 
Основната цел на кампанията е да повишава здравната култура по отношение на кожния рак и да изгража имиджа на нашата специалност.
 
Кампанията ще се проведе с активното участие и сътрудничество на фирмите Avene, Bioderma, La Roche-Posay и Uriage. 
 
повече информация »
 

Научна среща в болница Токуда

Събития в България
Научна среща в болница Токуда

Уважаеми колеги,

Клиника по дерматология и венерология на МБАЛ “Токуда Болница” Ви кани на научна среща в навечерието на лекарския празник на 4 април 2013 от 18.00 часа в аулата на МБАЛ "Токуда Болница" - ет.9

повече информация »
 

VIII Регионална дерматологична конференция на БДД - клон Пловдив

Събития в България
velingrad.png
Уважаеми колеги и приятели,
 
Традиционната Конференция на БДД – Клон Пловдив за трети път ще се проведе в СПА-столицата на България, Велинград с неговите забележителни възможности да отговори на темата на нашия форум: „Дерматология и термализъм“.  В научната програма ще бъдат включени актуални за съвременната дермато-венерология направления. Наш гост ще бъде проф. Л. Секулович, а лекторите от елита на българската дерматология ще представят изчерпателни и информативни данни за новостите в нашата специалност. Наред със специализираните лекции, ще имаме сесии, посветени на фармацевтични и козметични препарати, както и апаратура за естетична дерматология. Надяваме се да съумеем да придадем на нашата конференция както научен, така и практически нюанс с търсените от дерматолозите познания и умения. И естествено, щом сме във Велинград, ще отдадем дължимото на тялото и душата, за да запазим дълго красивите впечатления от нашата среща.
 
Очакваме Ви!
 
Доц. Р. Янкова, Председател на Организационния Комитет
Катедра по дерматология и венерология, МУ – Пловдив
032/602571; 0888835403
повече информация »
 

Програма на Лятната академия

Събития в България
Програма на Лятната академияУважаеми колеги,
Имаме удоволствието да Ви съобщим, че програмата за тазгодишното издание на Лятна академия по практическа дерматология и естетична медицина (5-8 юни 2013 г.) вече се намира на официалния сайт: www.summerdermatology.com
Регистрацията и записването за участие за практическите курсове ще започне на 30 март 2013. Информация относно таксите за участие в научната програма и практическите курсове ще намерите на сайта на Академията: www.summerdermatology.com
Очакваме Ви!
ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ
Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина
 

V-ти конгрес на македонските дерматолози

Събития в чужбина

V-ти конгрес на македонските дерматолозиУважаеми колеги,

На 04-07 септември 2013 г. в Охрид ще се проведе V-ти конгрес на македонските дерматовенеролози. Повече информация за мястото на провеждане, програмата на конференцията и начините на настаняване може да намерите на официалния сайт на конгреса:

http://www.unet.com.mk/dermatology/

 
Резултати 181 - 200 от 432
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени