Big Picture Copenhagen
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Новости

Начало » Естетична медицина » Новости

Кризата в Суецкия канал е на път да провали предизборната кампания в България

Новости
Кризата в Суецкия канал е на път да провали предизборната кампания в България
Кризата в Суецкия канал с блокираният доскоро кораб Евъргивън е на път да провали предизборната кампания в България. Според осведомени източници на борда на кораба се намира контейнер с голяма пратка китайски ботокс, предвиден за българския пазар. Търсенето на тази суровина се засилва особено много в нашата страна преди избори. Причината за това е желанието на българския политически елит да прикрие истинското си лице. Липсата на лицева експресия е особено търсен ефект по време на избори, тъй като успява да прикрие до голяма степен някои нежелани властови реакции на лицевата мускулатура като ехидните усмивки, злобното подхилкване, надменното повдигане на вежди и самодоволното примляскване. Експерти се притесняват, че доставката на партидата ботокс няма да приситгне навреме за последната фаза на предизборната кампания и на голяма част от участниците в политическата надпревара ще започне да им личи. Тази екстрена ситуация доведе до въвеждането на извънредни мерки като задължителните маски дори и на открито, където на политици с продължителен стаж в управлението на страната им се налага да се срещат с избиратели. "Наистина се надявам "ботокс кризата" скоро да бъде разрешена, за да можем да се върнем най-накрая към нормалния политически живот!", коментира представител на политическия елит, опитвайки се да прикрие ужасеното си изражение зад маска, черни очила и бронираното стъкло на служебния автомобил. 
 

Нови прозрачни маски за след естетични процедури

Новости
Нови прозрачни маски за след естетични процедури

Сериозни антикризисни мерки свързани с епидемията от корона вирус предприеха специалистите по козметична дерматология. В последните седмици козметичната индустрия сериозно пострада, след като масово хората започнаха да носят маски, като една от най-ефективните противоепидемиологични мерки. „Никой не може да види нашите шедьоври. За какво да пълним устни, ако всичко остава под маската и не може да бъде превърнато в обект на завист и възхищение. Затова спешно поръчахме производство на специални прозрачни маски, под които устните се виждат чудесно. Те са снабдени със специални клапи, за да не се запотяват и са със специална по-изпъкнала форма, за да могат да побират новооформените произведения на козметичното изкуство.“ Това съобщи известен представител на козметичния бранш. „Предвидили сме известно облекчение и за съпрузите на нашите клиентки. За тях срещу допълнително доплащане сме предвидили опция за заглушаване на всички звуци, идващи под маската, като за най-специалните ни клиенти тази опция идва със специално дистанционно с едно единствено „Mute” копче.“ Новите маски ще бъдат достъпни в повечето центрове за естетична медицина още на 1 април 2020.

 

И козметичните центрове на протест

Новости
И козметичните центрове на протест
Козметични центрове от цялата страна готвят протести свързани с намерението на Минитсерство на здравеопазването да замени пръстовите отпечатъци като метод за идентификация с отпечатъци от устни. Според МЗ отпечатъците от устни са също толкова уникални, колкото и пръстовите. "А и какво ще правим, ако пациентът е останал без ръце след някакъв инцидент например - да му откажем лечение ли? Всички обаче имат устни, нали така?" Така коментира експерт от здравното министерство пред Prodermaclub на пресконференция по повод Световния ден на здравната реформа - 1ви април. "Вече сме изготвили условията за обществената поръчка и една фирма, която не е на зълва ми отговаря на условията." допълни още той. 
 
повече информация »
 

Q-Med спира индикацията на Macrolane за уголемяване на гърди

Новости
Q-Med псира индикацията на Macrolane  за уголемяване на гърди
След като се появиха някои разминавания в мненията на специалисти по образна диагностика относно мамологичните изследвания компанията Q-Med реши да прекрати индикацията на Macrolane за уголемяване на гърди. Тази индикация би могла да бъде отново възстановена при евентуално положително решение на предстаящия консенсус за добра практика при мамологични изследвания след прилагане на Макролейн.
Продуктът така или иначе е доказал в серия от изпитания своята безопасност, така че няма никаква причина за притеснения при пациентите, които вече са се възползвали от Макролейн.
 
(снимка: интернет)
 
повече информация »
 

Хирургично премахване на татуировка - най-вече при брак

Новости
Хирургично премахване на татуировка - най-вече при бракОбикновено мотивациите за премахване на татуировка са различни: започване на нова работа, промяна в стила на живот или нов партньор, несъвместимост с настоящите си виждания и ценности, проблеми с облеклото. Повечето проучвания за мотивациите за премахване на татуировки са провеждани при лица премахващи татуировките си с лазер, докато тук авторите предполагат че пациентите искащи оперативно премахване ще имат различна мотивация.
повече информация »
 

Мезотерапията - опасна и забранена

Новости
Мезотерапията забранена със закон Родината на мезотерапията забрани прилагането й с цел премахване на мастни депа. Франция въведе забрана за използването на популярната терапия и на още други методи за естетична липолиза.
Френската Национална агенция по здравеопазване (HAS) издаде забрана за прилагането на мезотерапията за премахване на мастни депа. Петдесет години след изобретяването на мезотерапията от френския лекар Мишел Пистор, френското правителство я обяви за „извън закона”, тъй като „застрашава човешкото здраве”.
повече информация »
 

Dysport по-ефикасен от Botox при третиране на "пачи крак"

Новости
Dysport по-ефикасен от Botox при третиране на пачи крак
Проучване, публикувано в Archives of Facial Plastic Surgery, проведено върху 90 пациенти в Лос Анджелис и Сан Франциско, сравнява ефикасността на OnabotulinumtoxinA (Botox) и AbobotulinumtoxinA (Dysport) при третирането на бръчки тип пачи крак. 

Botox е одобрен в САЩ за третиране на глабеларни бръчки през 2002 г., докато Dysport получава лиценз за същите индикации през 2009 г. И двата подобни вида ботулинов токсин се използват за третиране на бръчките тип "пачи крак" без да са специално одобрени за тази зона (off-label приложение). 
 
повече информация »
 

Интервю с д-р Д. Етугов за вестник Quo vadis

Новости
Интервю с д-р Д. Етугов за вестник Quo vadis

Д-р Дончо Николов Етугов е старши асистент към Катедрата по дерматология и венерология, Медицински Факултет - София. Завършва Медицински Университет София. Придобива специалност по дерматология и венерология през 2001 и здравен мениджмънт през 2005. Специализирал е В Рим, Париж, Атина, Йена - Германия. Представяме ви интервю за вестник Quo vadis, предоставено ни от д-р Етугов.

___________

Д-р Етугов, защо избрахте да работите в България? Не ви ли съблазняват престижните клиники в света?

Като всеки новозавършил лекар и аз безспорно съм мислил за работа в чужбина. Особено по време на специализациите си в Европа съм получавал и оферти, но никога не съм приемал сериозно идеята да работя навън. Главното, което ме е задържало в България, е контактът с българските пациенти. Заради етническата и национална идентичност от българските пациенти мога истински да усетя дълбоката благодарносьт, признателност и удовлетвореност. Винаги съм заявявал, че камъкът тежи на мястото си, а и в зараждащата се пазарна икономика има много свободно място за добрия бизнесмен. В развита и стара Европа младият лекар може да бъде единствено послушник и трудно може да мисли за истинска самостоятелна кариера. 
повече информация »
 

Проучване на продължителността на ефекта от приложението на ботокс

Новости

Проучване на продължителността на ефекта от приложението на ботоксУдовлетвореността на пациентите при приложение на ботулинов токсин е ключов фактор за успех в естетични процедури и се регулира от взаимодействието на множество променливи. Срокът на действие е важен, защото той оказва влияние върху интервалите при повторно инжектиране, както и отражение върху разходите и комфорта на пациента.

(снимка: интернет)

повече информация »
 

Интервю на Prodermaclub с д-р Етугов

Новости
Интервю с д-р ЕтуговД-р Дончо Николов Етугов е старши асистент към Катедрата по дерматология и венерология, Медицински Факултет - София. Завършва Медицински Университет София. Придобива специалност по дерматология и венерология през 2001 и здравен мениджмънт през 2005. Специализирал е В Рим, Париж, Атина, Йена - Германия. Д-р Етугов говори пред Prodermaclub като водещ специалист в областта на естетичната дерматология и лектор в първия учебен филм на сайта.
повече информация »
 

Учебен филм за ботулиновия токсин на български

Новости

Учебен филм за ботулиновия токсин на български Уважаеми колеги,

Радостни сме да ви съобщим, че първият учебен филм на Prodermaclub, посветени на практическата дерматология, вече е факт. От този момент официално започва предварителната продажба на първия DVD филм на български език със заглавие "Инжектиране на ботулинов токсин А". В диска ще откриете богата теоретична информация за ботулиновия токсин, както и повече от час и половина демострационен видео материал, в който подробно са показани всички стъпки от разреждането до инжектирането на токсина. Всички процедури се извършват от или под ръководството на двама от най-изтъкнатите специалисти в тази област в България - д-р Емил Бърдаров и д-р Дончо Етугов.

Филмът ще е полезен за всички дерматолози, които имат интерес към естетичната медицина, независимо от опита им в тази област. Първите сто бройки са на промоционална цена.

 

Филъри с лидокаин се утвърждават на пазара в САЩ

Новости
Филъри с лидокаин се утвърждават на пазара в САЩОдобрени от FDA през тази пролет, на пазара в САЩ навлязоха редица филъри, съдържащи лидокаин. Предимствата им водят до все по-сигурното им утвърждаване и все по-широката им употреба.

Филърите с лидокаин ефективно анестезират избраната област. Постигането на ефект от лидокаина изисква известно време, обикновено няколко минути (пет минути за 5 до 10 мм анестезирана област). Прецизният избор на следващо инжекционно място води до липса на болково усещане при пациентите след първото убождане. Внимателната преценка на начално място за инжектиране на филъра води до най-добри резултати.
повече информация »
 

Ботокс и филъри на едно място - възможно ли е това?

Новости

Ботокс и филъри на едно място - възможно ли е това? Инжектирането на невротоксини (Botox) и филъри в една и съща или близко стоящи области, често се налага за постигането на максимален козметичен ефект. Често пациентите предпочитат, по възможност по-малко на брой процедури. Възможно ли е поставянето на невротоксини и филъри в един и същи ден, на едно и също място?...

(снимка: интернет)

повече информация »
 

Ботулинов токсин и бременност

Новости

Ботулинов токсин и бременностBotulinum toxin and pregnancy.

de Oliveira Monteiro E.

 

Dermatology Cosmetic Center Federal University of São Paulo, Brazil. This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

 

Skinmed. 2006 Nov-Dec;5(6):308.

 

Повишената употреба на ботулинов токсин може да доведе до инцидентна експозиция на жени в периода на бременност.

повече информация »
 

Лазерното обезкосмяване може да причини хиперхидроза

Новости

Лазерното обескосмяване може да причини хиперхидрозаУважаеми колеги,

Представяме ви резюме на статия, разглеждаща някои от по-малко известните странични ефекти на лазернтото обезкосмяване:

Novel adverse effects of laser-assisted axillary hair removal

Hélou J, Soutou B, Jamous R, Tomb R.
Nouveaux effets indésirables du laser dépilatoire axillaire.
Ann Dermatol Venereol 2009 ; 136 : 495-500.

повече информация »
 

Лицево подмладяване: Приложение и безопастност на невротоксините

Новости

Лицево подмладяване: Приложение и безопастност на невротоксинитеУважаеми колеги,

представяме ви статия за приложението на ботокс:


Facial Rejuvenation: Application and Safety of Neurotoxins

Michael A.C. Kane, MD

Kane Plastic Surgery, New York, NY; Associate Attending Plastic Surgeon, Manhattan Eye, Ear & Throat Hospital, New York, NY

 

повече информация »
 

Мезотерапията - интервю с Д-р Емил Бърдаров

Новости

Д-р Емил Бърдаров за мезотерапиятаМезотерапията, която също е известна и с термина "интрадермална терапия" не е просто техника, а нова философия за лечение.  За първи път през 1952г. френският лекар  Д-р Мишел Пистор (1924-2003) въвежда този метод, първоначално  в лечението на ревматологични и травматологични заболявания. През 1958г. публикува своите  клинични проучвания и въвежда термина  "Мезотерапия", който термин се приема и популяризира от френската преса. През 1987г. методът мезотерапия се приема от Френската Академия по Медицина като интегрална част от традиционната медицина. Към настоящия момент над 18 000 лекари в цял свят практикуват тази техника.

повече информация »
 
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени