Berlin 2023
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Често задавани въпроси

С чартър до Будва?

С чартър до Будва?
Уважаеми колеги,

Наближава EADV Spring Symposium 2018, който ще се проведе в Будва. Българските дерматолози бяха поканени лично от президента на симпозиума Проф. Щилет на Ноемврийските дни и на конференцията в Трявна. Неговите уверения са, че българските дерматолози ще бъдат повече от добре дошли на събитието. Симпозиумът тази пролет гостува на един от най-красивите адриатически курорти, поради което се очаква интересът към събитието да е голям. За съжаление от логистична гледна точка пътуването до Будва е доста сложен процес, като при ползване на автомобил и автобус се минава през ждрелото на печално известната река Лин, а пътуването със самолет, въпреки краткото разстояние е свързано с прекачване и престой. 
Именно затова активно проучваме въпросът за наемане на чартърен полет, който да закара и върне колоритна дерматологична група до Будва. За наемането на чартър обаче е необходима група от поне 100 души. Не сме се съмнявали, че това е възможно, въпреки това трябва да знаем приблизителната бройка на желаещите (за да знаем колко самолета да наемем). С тази цел сме създали индикативен списък с кратък въпросник, който да попълните. 
 
 
Ако бройката на желаещите достигне 100 (или приблизително) до края на годината (31 декември) ще дадем зелена светлина на проекта. Разбира се, ако такова решение бъде взето ще бъдете своевременно информирани. Цената на билета, на този етап, няма как да бъде ясна преди да се уточни бройката на пътниците. С други думи - колкото повече желаещи, толкова по-евтин билет. По много предварителна сметка не трябва да надхвърли 250 евро. 
Да се заявите като желаещ в този списък по никакъв начин не Ви ангажира впоследствие със закупуване на билет. Целта на списъка е да ни създаде представа дали има смисъл от подобна организация.
Благодарим за съдействието!
УС на БДД
 

Най-голямата снимка - Женева 2017

Най-голямата снимка - Женева 2017
Уважаеми колеги,
 
Отмина 26-ият Конгрес на EADV. Екипът ни иска да изкаже благодарност на всички, които за пореден път уважиха инициативата ни „Голямата българска снимка“, която тази година се получи особено „Голяма“. Ако продължаваме в този дух следващата снимка ще трябва да я снимаме от съседния град, за да можем да поберем всички в кадър. Тази снимка остава и едно от неоспоримите доказателства, че делегатите все пак са стигнали до конгресния център, поради което очакваме популярността на това събитие да продължава да расте.
повече информация »
 

Голямата снимка - Брюксел 2017

prodermaclubkopenhagen2015.jpg
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че "Голяма снимка" ще има и този път. Каним Ви най-учтиво да заповядате пред входа на конгреса 17:45 или 15 минути преди започване на церемонията по откриването му. 
 

ERN-SKIN курс

siteon0-e5814.png

Уважаеми колеги, Скъпи приятели,

Каним Ви на първия ERN-SKIN (European Reference Network for Rare and Undiagnosed Skin Diseases) курс на 15 май 2017 г., Хелзинки, Финландия. Регистрацията е безплатна и ще се радваме на Вашето присъствие. За да се регистрирате, моля свържете се с г-жа Virve Vahterkoski-Sjöblom: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Благодарение на подкрепата на Европейската комисия, стипендии са на разположение на медицински екипи от страните от ЕС, които не са представени в ERN-SKIN. Кандидатите от следните държави могат да кандидатстват: България, Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Люксембург, Малта, Португалия, Словакия, Словения. Крайният срок за подаване на документи за стипендиите е 5 април 2017.

За да научите повече, моля посетете нашата страница:

http://www.genodermatoses-network.org/spip.php?rubrique319.

Очакваме да ви посрещнем във Финландия,

С Най-добри Пожелания,

 

Annamari Ranki

Professor and Chairperson, Department of Skin and allergic diseases, HUCH Inflammation Center

Skin and allergy hospital, Helsinki University Central Hospital,

President of the 2017 ERN-SKIN Course

 

Стипендии на БДД за участие на лятната академия в Мюнхен 2017

Стипендии на БДД за участие на лятната академия в Мюнхен 2017
Уважаеми колеги,

Имам удоволствието да Ви съобщим, че Българското дерматологично дружество ще отпусне 5 стипендии от 500 евро на млади дерматолози или специализанти/докторанти по дерматология за участие на 5-та Международна лятна академия по практическа дерматология в Мюнхен в периода 25-29 юли 2017 г. Кандидатите трябва да:
- са на възраст под 35 години
- не са получавали същата стипендия преди
- представят автобиография (CV)
- представят резюме на рядък клиничен случай на английски език
Пълният набор от документи за кандидатстване трябва да бъде изпратено най-късно до 1 април 2017 г. на електронен адрес: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Желаем успех!
 
Резултати 19 - 27 от 88
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени