Big Picture Copenhagen
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Любопитно

Начало » Дерматология » Любопитно

Uriage les Bains - "Qui qu'a vu Coco?"*

Любопитно

Uriage les Bains - Qui a vu Coco?*Из едно от любимите места за почивка на легендарната Коко Шанел и един от най-изисканите балнеотерапевтични центрове във Франция ще ви разведе отново Д-р Иван Богданов...

 

* Песента, от която Коко Шанел взима малкото име, с което става известна.
повече информация »
 

"Salle de Garde" - крепостта на специализанта

Любопитно

Salle de Garde - крепостта на специализантаКакви са ритуалите и традициите на френските специализанти по медицина? Къде намират убежище от напрегнатата работна среда? Къде се осъществяват социалните контакти и къде специализантите могат да бъдат шефове на своите шефове? ГОЛАТА истина ще ни разкрие нашият човек в Париж:

Д-р Иван Богданов

повече информация »
 

ПЕТДЕРМ вече на пазара

Любопитно
ПЕТДЕРМ вече на пазараФирма Knowing-Hough пуска на пазара нов хитов продукт - ПЕТДЕРМ. Разработената формула е уникална и предоставя на дерматолозите безценно и широкообхватно оръжие в борбата с редица дерматологични заболявания.

Всеки грам ПЕТДЕРМ крем/маз/разтвор/лак съдържа Betamethasone dipropionate, еквивалентен на 0.5 mg Betamethasone, 10 mg Clotrimazole, Gentamicin sulfate, еквивалентен на 1.0 mg Gentamicin, както и нови съставки 50 mg Acyclovir и 5 mg Dithranol. Допълнително в състава са вложени фотозащитна компонента с SPF 50 и вещества с емолиентно действие.

Показания за приложение на ПЕТДЕРМ са различни бактериални и микотични инфекции, херпес симплекс и херпес зостер инфекции, хронични дерматози като псориазис, питириазис рубра пиларис и лупус еритематозус, пиодерма гангренозум, еритема имагинатум, автоимунни булозни дерматози, синдром на Birt-Hogg-Dube-Hornstein-Knickenberg, синдром на Münchausen, обриви и други кожни болести.

Новият продукт може да бъде открит на пазара само на 1-ви април, след което разпространението му в търговската мрежа се преустановява.
 

Курортът La Roche Posay - балнеотерапия по френски

Любопитно

Курортът La Roche Posay - балнеотерапия по френски...или защо французите знаят как да кажат "Merci!" на Господ.

За впечатленията си от курортното градче, носещо едно от най-известните имена във Франция, ще ни разкаже нашият пратеник във Франция - Д-р Иван Богданов.

 

 

повече информация »
 

До Маями и назад

Любопитно

До Маями и назадНашият специален пратеник на 68-та годишна среща на Американската академия по дерматология в Маями, Флорида, разказва за видяното, чутото и преживяното.

 Автор: Д-р Иван Богданов

 

 

 

 

 

 

 

повече информация »
 

Дерматологичните блогове

Любопитно

Дерматологичните блогове Уважаеми колеги,

Свидетели сме как за 15 години интернет произведе и наложи нови думи и термини, които се просмукаха в българския език. Неологизми, чуждици и простички побългарявания заливат речта ни до степен „Изгубени в превода" (Виж тук).

Ние няма да правим речник на компютърния жаргон (въпреки че идеята не е лоша), а ще се опитаме да сближим малко, понякога доста объркания свят на интернет с дерматологията.

повече информация »
 

Мулажният музей на болница Свети Луи - Париж

Любопитно

Мулажният музей на болница Свети ЛуиУважаеми колеги,

Предполагам всеки от вас е имал възможността да разгледа мулажната сбирка на Клиниката по кожни и венерически болести на Университетската болница в София. Тя е повод за заслужена гордост за всеки български дерматолог. Ние се опитахме да проследим произхода на тази необикновенна музейна сбирка и стигнахме до нейния първообраз. Предлагаме на вашето внимание един разказ за мулажният музей на болница Свети Луи - Париж, който притежава първата и най-богата колекция.

Приятно четене!

Подбрал и превел: Др. И. Богданов 

повече информация »
 

Дерматология във филмите

Любопитно

Дерматология във филмитеУважаеми колеги,

представяме ви реферат на статия описваща отношенията на дерматология и кино.

Dermatology at the movies
Conner Chan, MD, Richard F. Wagner Jr, MD, JD⁎
Clinics in Dermatology (2009) 27, 419–421

повече информация »
 

Защо Господ никога няма да стане професор?

Любопитно

Защо Господ никога няма да стане професор?14 причини, поради които господ никога няма да се хабилитира:

1. Има само една публикация.

2. Публикацията е писана на иврит.

3. Няма позовавания на други автори, писали по темата.

 

 

 

 

Register to read more...
 
първа предишна 1 2 3 следваща последна
Резултати 41 - 49 от 49
Вход
Потребител:
Парола:
Загубена парола? | Регистрация
   

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени