Big Picture Vienna
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Често задавани въпроси

Участие в IX Национален конгрес по дерматология и венерология

Участие в IX Национален конгрес по дерматология и венерология
Уважаеми колеги,

Напомняме Ви че IX Национален конгрес по дерматология и венерология с международно участие ще се проведе от 30 октомври до 2 ноември в НДК. В рамките на конгреса ще се проведат и традиционните Софийски дерматологични дни “Проф. Асен Дурмишев”. Заявени за участие са следните лекции от хабилитирани лица в България:
Чл. кор. проф. Николай Цанков – Какво ново в дерматологията?;
Доц. Кирил Праматаров – Синдром на Сьогрен. Какво още не знаем?;
Доц. Гриша Матеев – Онихомикози. Къде сме стигнали?;
Доц. Снежина Василева – Булозен системен лупус еритематозус;
Доц. Жана Казанджиева – Какво ново в дерматоалергологията?;
Проф. Христо Добрев – Дерматоскопски критерии при някои възпалителни заболявания на кожата;
Доц. Евгения Христакиева – Акне инверса – съвременна диагностика и лечение в България;
Проф. Димитър Господинов – Качество на живот при болни с тежки форми на псориазис;
Доц. Любомир Дурмишев – Фоточувствителност при болести на съединителната тъкан
 
Чуждестранни лектори:
Prof. Alexandru Tataru (Румъния) – Автоинфламаторни заболявания на кожата.
Prof. Georgios Chaidemenos (Гърция) – Pigmented facial lesions: usefulness of dermoscopy.
Prof. Torello Lotti (Италия) – My 3 clinical pearls in dermatology.
Prof. Jean Kanitakis (Франция) – (предстои да бъде уточнено)
Prof. Uwe Wollina (Германия) – Hidradenitis suppurativa.
Очаква се потвърждение на лекцията на шести чуждестранен лектор. В рамките на конгреса ще бъдат направени много фирмени симпозиуми и презентации, както и демонстрация на клинични случаи от университетските клиники по дерматология в страната, ВМА и Токуда Болница София.
По време на конгреса ще се проведе отчетно изборно събрание на БДД с избор на ново ръководство.
повече информация »
 

Регионална конференция - Пловдив

Регионална конференция - Пловдив
Уважаеми колеги и приятели,
 
Както вече от дълго време сте информирани от Prodermaclub, ежегодната конференция, организирана от Българското дерматологично дружество – клон Пловдив и Сдружение "Дерматология и венерология", тази година ще се проведе в Пловдив. 
Имаме удоволствието още веднъж да припомним отправената покана да участвате за пореден девети път в нашата популярна сред дерматологичната общност конференция, която ще се състои от 27 до 29 юни 2014 год. в Новотел - Пловдив.  
Конференцията има за цел да представи на Вашето внимание последните новости в дерматологичната диагностика и терапия. Ще бъдат организирани тематични заседания, включващи лекции от водещи дерматолози и фирмени презентации. На изложбените щандове известни фармацевтични и козметични фирми ще имат възможност да Ви представят своите най-нови продукти. 
Ние сме убедени, че създадената по време на конференцията ползотворна научна и приятна колегиална атмосфера ще обогати участниците в този традиционен дерматологичен форум, както и ще остави незаличими впечатления от забележителния Пловдив.


Очакваме Ви!

Доц. Р. Янкова, Председател на Организационния Комитет
Катедра по дерматология и венерология, МУ – Пловдив
032/602571; 0888835403
 
повече информация »
 

Предварителна програма на IX Национален конгрес на БДД

Предварителна програма на IX Национален конгрес на БДД

Уважаеми колеги,

Публикуваме предварителната програма на IX Национален конгрес на БДД. Програмата дава основни насоки и промени в нея са възможни. Програмата можете да намерите тук

 

повече информация »
 

Регистрация за Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина

vma2011.jpg
Уважаеми колеги, скъпи приятели,

Бихме искали да Ви напомним, че вече може да направите своята регистрация за участие в научната програма и практическите курсове на шестото издание на Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина, което ще се проведе от 4-ти до 7-ми юни 2014  в хотел София Балкан (бившия хотел Шератон) и Клиника по дерматология към ВМА, София.

Срокът за регистрация е до 30.05.2014 година, като Вие можете да направите своята регистрация онлайн, на сайта на Лятната Академия: http://www.summerdermatology.com/bg/registration

Повече информация за научната програмата и практическите курсове, организираните културни екскурзии, както и социалната програма, може да получите на сайта на академията: www.summerdermatology.com

Очакваме Ви!

ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ
Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина
http://summerdermatology.com
 

Евромеланома 2014

Евромеланома 2014
Уважаеми колеги,
 
За девета поредна година Българското Дерматологично Дружество организира Евромеланома, част от европейската кампания за скрининг и профилактика на рака на кожата ръководена от Европейската Академия по Дерматология. 
Основната цел на кампания е повишаване на здравната култура по отношение на кожния рак и ранното му откриване, както и изграждане на имиджа на нашата медицинска специалност.
В предходните проведени 8 национални кампании, традиционно се включват около 200 български дерматолози. Това позволи на голяма група от пациенти да получат специализирана дерматологична помощ, но още по-важно, създадоха практика за редовни профилактични прегледи в дерматологичните кабинети.
Моля всеки от Вас, който желае да се включи доброволно в Евромеланома 2014, да го заяви, на предоставената ви форма от представителите, като отбележи името си, населеното място и адреса на лечебното заведение, кои часове ще бъдат отредени на кампанията и телефон за връзка (ако желаете предварително записване) или да изпрати същата информация на е-мейл адрес This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it Посочените от вас данни ще бъдат публикувани в интернет и печатните медии.
Традционно националната ни кампания се подкрепя от преставителствата на  Авен, Биодерма и Юриаж в България. Моля да върнете попълнено заявление за участие в кампанията на представителя, който ви го е предоставил.
Изказвам предварителна благодарност на всички колеги, които ще се включат в кампанията, тъй като начинанието ни е благородно.
Чл. кор. Проф. Николай Цанков, 
Председател на Българско дерматологично дружество.
 
Постерите на кампанията можете да намерите тук: pdf Постер1 500.31 Kb и тук: jpg Постер2 94.92 Kb 
 
Резултати 109 - 117 от 344
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени