Big Picture Geneva
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Събития в България

Начало » Важни събития » Събития в България

Второто зимно училище по практическа дерматология

Събития в България
Второто зимно училище по практическа дерматология
Уважаеми колеги,
 
Българското дерматологично дружество (БДД) съвместно с фирма Байерсдорф България има удоволствието да покани всички специализанти и докторанти по дерматология на Второто зимно училище по практическа дерматология. Събитието ще се състои на 25-27 март 2016 в хотел Боровец Хилс, Боровец. 
 
Предварителната програма включва:
 
25/03/2016 (петък) - Пристигане и настаняване в хотела
26/03/2016 (събота) - Научна програма
27/03/2016 (неделя) - Отпътуване
 
Окончателна програма ще бъде публикувана в Prodermaclub. 
Моля потвърдете участието до 30.02.2016 на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it или на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

С поздрав,
Доц. д-р Развигор Дърленски,
Секретар на БДД

 

Окончателна програма на ХVIII-та Научно-практическа конференция - Трявна 2015

Събития в България
triavna.png
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание окончателната програма на ХVIII-та Научно-практическа конференция по дерматология и венерология "Дерматология 2015 - Новости в терапията на кожните болести" в Трявна, 27 – 29 ноември, 2015 г.
Организационният комитет запазва правото си да прави промени в програмата. Напомняме на уважаемите лектори, че с оглед на безпроблемното протичане на конференцията е нужно да се спазва стриктно предвиденото времетраене на лекциите, а именно: пленарни лекции - 15 минути, фирмени презентации - 10 мин.

 

Важно за Софийски дерматологични дни 2015

Събития в България
Важно за Софийски дерматологични дни 2015
Уважаеми колеги,

В навечреието сме на ежегодните Софийски Дерматологични Дни – „Проф. Асен Дурмишев”.
За безпроблемното протичане на конференцията искаме да ви припомним правилата за представяне на клиничните случаи:

- Участниците ще имат 6 минути за представяне на случаи.
- Представящите ще бъдат прекъсвани от председателите на сесията, ако надвишат времевия лимит (мултимедията и микрофона на презентиращия ще бъдат изключвани след изтичане на определеното време).
– Презентиращите трябва да осигурят презентацията на USB-stick или CD/DVD поне 1 час преди началото на съответната научна сесия.
- Приемат се файлове MS Powerpoint 1997-2003 (.PPT).

Регистрационното бюро ще работи със следното работно време:

Четвъртък (29.10.2015)
от 18:00 до 19:30 в Гранд Хотел София - преди симпозиума на ф-ма Юриаж

Петък (30.10.2015)
от 08:30 до 16:00 във фоайето на х-л Маринела 

Събота (31.10.2015)
от 09:00 до 12:00 във фоайето на х-л Маринела

Участието в конгреса е възможно след заплащане на такса участие, както следва:

Членове на БДД – 80 лв.
Не-членове на БДД – 150 лв.
Специализанти/докторанти – 40 лв.
Пенсионери – безплатно

Заплащането на таксата участие може да стане по банков път на сметката на дружеството (виж по-долу) или на място по време на конференцията.

Банкова сметка на БДД:
Българско Дерматологично Дружество
Първа Инвестиционна Банка
BIC/SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG49FINV91501000227160

Организационния комитет предупреждава участниците в конференцията, чиито такси-участие ще бъдат поети от фирми да се уверят, че спонсорите са предали техните данни на регистрационното бюро.
 

Програма на Софийските дерматологични дни 2015

Събития в България
Програма на Софийските дерматологиюни дни 2015

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание подробната програма на Софийските Дерматологични Дни – „Проф. Асен Дурмишев” 2015.

 

 

 

повече информация »
 

Покана за Редовната годишна сбирка на Плевенския клон на БДД

Събития в България
tryavna_bridge_tower.jpg
Уважаеми колеги,
 
Приемете любезната ни покана за участие в редовната годишна сбирка на Плевенския клон на Българското Дерматологично Дружество. Тя ще се състои на 27, 28 и 29 Ноември 2015 г. в гр. Трявна, х-л “Калина Палас”, заедно с традиционната ни 18-та Научно – практическа конференция.
Молим, в срок до 10. 11. 2015 г. да потвърдите Вашето участие в ОРБИТА БГ ПЛЕВЕН на тел/факс 064 833 288; моб. тел. 0888 882 905 – Иван Зюмбилски; e - mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Такси за участие в конференцията: 
участници – 50 лв. (на место – 60 лв.)
придружители – 40 лв. (на место – 60 лв.)
докторанти, специализанти – 20 лв. (на место – 30 лв.)
студенти-медици и колеги в пенсионна възраст – без такса
гала-вечеря – 40 лв.
Таксата включва посещение на научната програма и продуктовата изложба и участие в коктейл.
Dress Code 
– Bussines Casual (за конференцията)
– Карнавал (за гала вечерта)
повече информация »
 

VI-та Регионална конференция на БДД – клон Стара Загора

Събития в България
VI-та Регионална конференция на БДД – клон Стара Загора
Уважаеми колеги,

От 1 до 4 октомври 2015 в хотел “Калиста”, Старозагорски минерални бани ще се проведе VI-та Регионална конференция на БДД с международно участие. Тази година мотото на конференцията е ”Европейски хоризонти в дерматологията”.

В програмата ще бъдат включени лекции на водещи български и чуждестранни специалисти, дискусии по актуални за българската дерматология теми и разнообразна социална програма. В рамките на конференцията ще се проведат интензивен курс по дерматохирургия, воден от екипа на проф. Петер Кол от Клиника Вивантес, Берлин и курс по дерматоалергология с участието на водещи български специалисти с практически обучения. Ще се проведе сесия на Българо-Немското дерматологично дружество.

Със своята конферентна зала с 220 места, атрактивен атриум и просторни фоайета, хотел “Калиста” предоставя отлични условия за презентации, фирмени изложбени щандове, сателитни симпозиуми и ползотворни професионални контакти.

Конференцията ще предложи интересна и разнообразна социална програма, музикални вечери, запознаване с богатото културно-историческо наследство на региона. Старозагорски минерални бани са обявени през 1967 година за национален балнеолечебен курорт. Добрият климат и красива природа в съчетание с минералната вода го правят привлекателно място за отдих и спа туризъм в България.

Подробна информация за организацията, лекторите, научната програма и регистрацията ще намерите на сайта на асоциацията.

Очакваме Ви!

С уважение,

Проф. Д-р Евгения ХРИСТАКИЕВА д.м.
Председател на Организационния комитет

Генерал-майор проф. Стоян ТОНЕВ д.м.н.
Председател на БДД
 

Софийски дерматологични дни – “Проф. Асен Дурмишев” 2015

Събития в България
Софийски дерматологични дни – “Проф. Асен Дурмишев” 2015
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да поканим Вас и екипа на Вашата клиника (диспансер, отделение, кабинет) на ежегодните Софийски дерматологични дни – “Проф. Асен Дурмишев”. Събитието ще се състои от 30 октомври до 1 ноември 2015 г. в Хотел Маринела София (бивш хотел Кемпински).

В научната програма на форума ще бъдат включени рядко наблюдавани клинични случаи, диагностицирани от дерматовенеролозите в България, както и лекции от световно известни дерматолози. Обръщаме се към Вас с покана да заявите участие във форума.

Моля да изпратите заглавията и авторските колективи на редките клинични случаи, които желаете да представите по време на конференцията по електронна поща на адрес

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Крайният срок за подаване на резюмета е 6 септември, 2015.
 
Актуална информация за програмата може да откриете на официалния уеб-сайт на БДД:
 
www.bg-derm.org
  

Управителен съвет на БДД
 

Важно за IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders!

Събития в България
Важно за IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders!
Уважаеми колеги,

Откриването на IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders ще се проведе в Музея за съвременно изкуство на адрес бул. „Черни връх” №2, гр. София от 19:00 ч. Вечерта ще продължи с welcome cocktail от 20:00 ч. Музеят за съвременно изкуство се намриа непосредствена до музея "Земята и хората" в близост до метро станция "Европейски съюз". Подробна карта можете да намерите тук .

Регистрационното бюро ще работи за вас на място в музея в деня на откриването от 18:00 до 19:00 ч.
Регистрацията продължава и на 23-ти от 08:00 до 12:00 ч. в хотела на събитието – Кемпински Хотел Маринела. Можете да се регистрирате и online на адрес: www.summerdermatology.com
Напомняме, че местата за събититето са ограничени!
 

Местата за IX Международен мастърклас по витилиго и пигментни нарушения са ограничени

Събития в България
До IX Международен мастърклас по витилиго и пигментни нарушения остават още 10 дни!

Скъпи колеги и приятели,

Напомняме Ви, че до започването на IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders, който ще се проведе от 22-ри до 24-ти май 2015 г. в София под организацията на Българското дерматологично дружество и Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина с подкрепата на Vitiligo Research Foundation, World Health Academy и European Society for Laser Dermatology, остават само две седмици! Регистрацията за събитието се извършва онлайн, на сайта на Лятната академия /www.summerdermatology.com/.

Научната програма ще съдържа множество пленарни лекции, които ще се проведат на 23-ти май и интерактивни демонстрации на живо – на 24-ти май, чийто основен фокус ще е върху приложението на лазерни и светлинни устройства при лечение на хипер- и хипопигментните нарушения на кожата, иновативни хирургични техники за репигментация при витилиго и много други.

Окончателната научна програма е публикувана на страницата на Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина www.summerdermatology.com и Българското дерматологично дружество www.bg-derm.org.

Поради интерактивния формат на събитието, местата за участие са силно ограничени.

Очакваме Ви от 22-ри до 24-ти май 2015 г. в пролетна София!

С уважение,

ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ

IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders Sofia 2015

 

IX Международен мастърклас по витилиго и пигментни нарушения – информация за регистрацията

Събития в България
IX Международен мастърклас по витилиго и пигментни нарушения – информация за регистрацията
Скъпи колеги и приятели,

Имаме удоволствието да Ви информираме, че регистрацията за участие в IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders, който ще се проведе от 22-ри до 24-ти май 2015 г. в София под организацията на Българското дерматологично дружество и Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина с подкрепата на Vitiligo Research Foundation, World Health Academy и European Society for Laser Dermatology, отвори врати! Регистрацията се извършва онлайн, на сайта на Лятната академия /www.summerdermatology.com/.

Научната програма ще бъде представена от богата палитра от пленарни лекции, които ще се проведат на 23-ти май и интерактивни демонстрации на живо – на 24-ти май, с акцент върху приложението на лазерни и светлинни устройства при лечение на хипер- и хипопигментните нарушения на кожата, иновативни хирургични техники за репигментация при витилиго и много други.

Окончателната научна програма е публикувана на страницата на Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина www.summerdermatology.com и Българското дерматологично дружество www.bg-derm.org.

Очакваме Ви от 22-ри до 24-ти май 2015 г. в пролетна София!

С уважение,

ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ
IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders Sofia 2015
повече информация »
 

Предварителна програма на 9-ия международен мастерклас по витилиго и пигментни нарушения

Събития в България
Предварителна програма на 9-ия международен мастерклас по витилиго и пигментни нарушения

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да предоставим на Вашето внимание предварителната програма на 9-ия международен мастерклас по витилиго и пигментни нарушения, който ще се проведе 22-ри до 24-ти май 2015 г. в София под организацията на Българското дерматологично дружество и Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина с подкрепата на Vitiligo Research Foundation, World Health Academy и European Society for Laser Dermatology.

Програмата можете да свалите тук: doc Предварителна програма 69.50 Kb

 

IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders

Събития в България
IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary DisordersСкъпи колеги и приятели,
 
Имаме удоволствието да Ви напомним, че IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders ще се проведе от 22-ри до 24-ти май 2015 г. в София под организацията на Българското дерматологично дружество и Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина с подкрепата на Vitiligo Research Foundation, World Health Academy и European Society for Laser Dermatology.
Научната програма ще бъде представена от богата палитра от пленарни лекции, които ще се проведат на 23-ти май и интерактивни демонстрации на живо – на 24-ти май, с акцент върху приложението на лазерни и светлинни устройства при лечение на хипер- и хипопигментните нарушения на кожата, иновативни хирургични техники за репигментация при витилиго и много други.
Окончателната научна програма, както и детайли относно регистрацията за участие, ще бъдат публикувани на страницата на Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина www.summerdermatology.com и Българското дерматологично дружество www.bg-derm.org. Регистрацията ще бъде отворена до края на месец март.
Очакваме Ви от 22-ри до 24-ти май 2015 г. в пролетна София!
 
С уважение,
ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ
IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders Sofia 2015
повече информация »
 

Първи семинар за специализанти и докторанти Боровец 2015

Събития в България
borovets2015small.jpg
Уважаеми колеги,

Имаме приятното задължение да ви съобщим, че между 13 и 15 март 2015 г., в х-л "Боровец Хилс" в к.к. Боровец при огромен интерес се проведе Първият семинар за специализанти и докторанти на тема “Акне и фотодерматози”, организиран от Българското дерматологично дружество, с финансовата и логистична подкрепа на фирма Байерсдорф. В семинара участваха над 50 специализанти от цялата страна. Деават лектори представиха лекции в областта на акне и фотодерматози, както лекции на теми от особена важност за объчението на специализанти и докторанти като кариерни възможности пред младия специалист по дерматология, стипендии за специализанти по дерматология и роля на интернет и социалните мрежи в дерматологията.
Пожелаваме на организаторите събитието да стане ежегодно!
Можете да изтеглите лекцията на Доц. Развигор Дърленски за наличните стипендии за специализанти и докторанти тук: pdf Стипендии 1.55 Mb
 

Актуализирана програма на Х-та Конференция на БДД - клон Пловдив

Събития в България
Актуализирана програма на Х-та Конференция на БДД - клон Пловдив

Уважаеми колеги,

Представяме на вашето внимание актуализираната програма на Десетата юбилейна конференция на БДД - клон Пловдив. Програмата можете да изтеглите тук: doc Програма 36.00 Kb

повече информация »
 

Предварителна програма на 10-та Юбилейна Конференция на БДД – клон Пловдив

Събития в България
Предварителна програма на 10-та Юбилейна Конференция на БДД – клон Пловдив

Уважаеми колеги,

Представяме на Вашето внимание Предварителната програма на 10-та Юбилейна Конференция на БДД – клон Пловдив от 27 до 29 март 2015 в Пловдив на тема "Избрани теми от дерматологията". Напомняме, че програмата подлежи на корекции на актуализации и корекции.

 

повече информация »
 

Първи семинар за специализанти и докторанти

Събития в България
Първи семинар за специализанти и докторантиУважаеми колеги,

Българското дерматологично дружество, с финансовата и логистична подкрепа на фирма Байерсдорф, има удоволствието да ви покани да участвате в Първия семинар за специализанти и докторанти на тема “Акне и фотодерматози”. Събитието ще се проведе в хотел “Боровец Хилс” в Боровец от 13 до 15 март, 2015. Предварителната програма на форума можете да намерите тук:  doc Програма 122.00 Kb. В него освен лекциите по основаната тема са включени и лекции, които считаме ще бъдат от полза за вас, като кариерни възможности пред младия специалист по дерматология, стипендии за специализанти по дерматология и роля на интернет и социалните мрежи в дерматологията.

Разходите по участие в семинара се покриват за участниците – две нощувки, храна, достъп до научната програма.Моля, потвърдете вашето участие до 24 февруари 2015 на д-р Варта Киркорян: тел: 0889490104; e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Развигор Дърленски
Секретар на БДД
 

Eurodermoscopy - Български дерматолози, печеливши в проведената лотария

Събития в България
eurodermoscopy.jpg
Уважаеми колеги, 

В организираното от международната организация по дерматоскопия (International Dermoscopy Society), с подкрепата на проекта “Euromelanoma” ПРОУЧВАНЕ относно използването на дерматоскопията в дерматологичната практика в страните от Европа се включиха 153 български дерматолози.
С попълването на анкетата те имаха възможност да участват в лотария с награди. Имам удоволствието да Ви съобщя имената на печелившите:

Д-р Димитрина Гулева, специализант в Клиника по кожни и венерически болести, УМБАЛ "Александровска", гр. София печели дерматоскоп  DermLite DL100 Dermoscope (3Gen). 
Д-р Цветелина Дакова, дерматовенеролог, гр. Луковит печели безплатна регистрация за участие в 4th World Congress of Dermoscopy and Skin Imaging, IDS 2015, 16-18 April, Vienna. 

Проф. д-р Христо Добрев, дм
(Национален координатор)

 

ДЕСЕТА ЮБИЛЕЙНА ДЕРМАТОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БДД – КЛОН ПЛОВДИВ

Събития в България
ДЕСЕТА ЮБИЛЕЙНА ДЕРМАТОЛОГИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БДД – КЛОН ПЛОВДИВ
Уважаеми колеги и приятели,
 
Имам удоволствието да отправя покана към всички Вас за участие в популярната сред дерматологичната общност ежегодна конференция, организирана от Българското дерматологично дружество – клон Пловдив и Сдружение "Дерматология и венерология". Десетото юбилейно издание на конференцията ще се проведе от 27 до 29 март 2015 год. в Новотел - Пловдив.
повече информация »
 

IX Международен мастърклас по витилиго и пигментни нарушения София 2015

Събития в България

IX Международен мастърклас по витилиго и пигментни нарушения София 2015Скъпи колеги и приятели,

Имам удоволствието да Ви информирам, че седмото издание на традиционната и очаквана от всички Вас Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина ще се проведе от 1-ви до 5-ти юни 2016 г.
През идната 2015 г. организаторите на Лятната академия с подкрепата на Vitiligo Research Foundation, World Health Academy и European Society for Laser Dermatology организират събитие с нова форма и визия за нашата страна - IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders, който ще се проведе от 22-ри до 24-ти май 2015 г. в София Хотел Балкан и Клиниката по дерматология и венерология към Военномедицинска академия, София.
На IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders ще си дадат среща най-новите постижения в областта на  пигментните нарушения на кожата, витилиго, мелазма, постинфламаторни хипер- и хипопигментации, пойкилодермия, лекарствено индуцирани хиперпигментации, хередитарни хипомеланози, малигнени заболявания с нарушение на пигментацията, пигментен мозайцизъм и т.н. Водещи лектори и демостратори от целия свят ще споделят своя огромен опит и ще очертаят тенденциите в диагностиката и лечението на пигментните дерматози.
Научната програма ще бъде представена от богата палитра от пленарни лекции, които ще се проведат в София Хотел Балкан и интерактивни практически курсове в Киниката по дерматология и венерология, с акцент върху приложението на лазерни и светлинни устройства при лечение на хипер- и хипопигментните нарушения на кожата, иновативни хирургични техники за репигментация при витилиго и много други.
Очаквам Ви отново от 22-ри до 24-ти май 2015 г. в пролетна София!

С уважение,
Проф. М. Кадурина, д.м.н.

Началник Катедра по дерматология и алергология,

Военномедицинска академия, София

Президент на IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders
www.summerdermatology.com
www.dermatology-bg.com
www.vrfoundation.org
www.esld.org
 

повече информация »
 

Курс по професионални дерматози

Събития в България
split.png
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим за организацията на първото училище на StanDerm на тема:

SKIN BARRIER ASSESSMENT IN OCCUPATIONAL DERMATOLOGY

което ще се проведе от 15 до 17 април 2015 в Сплит, Хърватия.


Училището е ограничено до 20 участници (PhD students, early postdocs). Таксата е 150 €, което покрива материалите за курса, настаняване, обяд и транспортни разходи по време на училището. Заявления за участие могат да бъдат изпратени на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it и трябва да включват C.V. и мотивационно писмо. Крайният срок е 15 януари 2015.
 
Програмата можете да намерите тук: pdf Програма 192.02 Kb

За повече информация не се колебайте да пишете на: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
повече информация »
 
Резултати 81 - 100 от 344
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени