Banner Madrid
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Събития в България

Начало » Важни събития » Събития в България

Програма на конференцията в Бургас

Събития в България

Програма на конференцията в Бургас

Уважаеми колеги,

Вижте предварителна програма на конференцията "Море от дерматология", която ще се проведе в Бургас на 17-20 май, 2018 г. В рамките на конфернцията ще се проведе среща на Българо-немското дерматологично дружество, ще се състоят също теоретичен и практически курс по дерматохирургия. Потвърдили участие са редица авторитетни международни и български лектори.

Вижте pdf Предварителна програма на конференцията тук 128.09 Kb

Можете да се регистрирате за конференцията предварително чрез онлайн регистрационната форма. 

 

Научна среща на клиниката по дерматология и венерология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

Събития в България
_dsc4077_web.jpg
Уважаеми колеги и приятели,

 
Екипът на клиниката по дерматология и венерология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда - София Ви кани да присъствате на традиционната научна среща на 18.04.2018 г. от 19.00 ч. в аулата на 9-и етаж в Aджибадем Сити Клиник Болница Токуда. 

 
ПРГОРАМА
I. ОТКРИВАНЕ - З. Демерджиева
II. ДЕМОНСТРАЦИЯ НА СЛУЧАИ:
1. PITYRIASIS RUBRA PILARIS – ЛЕЧЕНИЕ С PENICILLIN - Д. Черкезов, З. Демерджиева, Н. Цанков
2. ИМПЕТИГИНИЗИРАН КОНТАКТЕН ДЕРМАТИТ Д.Д. ПАТОМИМИЯ - С. Шокър, С. Лавчев,
З. Демерджиева, Н. Цанков
3. ТЕРАПЕВТИЧЕН ЕФЕКТ ПРИ ЛЕЧЕНИЕ С HEMANGIOL ® SYR. НА ХЕМАНГИОМИ В ДЕТСКА ВЪРАСТ -
М. Къчева, З. Демерджиева
4. ERYTHEMA EXUDATIVUM MULTIFORME Д.Д. ВИРУСЕН ЕКЗАНТЕМ – В. Бельова, И. Богданов,
З. Демерджиева, Н. Цанков
5. РЕДКИ КЛИНИЧНИ СЛУЧАИ ОТ ДЕРМАТОЛОГИЧНИ КОНСУЛТАЦИИ - И. Богданов
6. DERMALIBUR+BARRIER® CR. КЛИНИЧНО ПРИЛОЖЕНИЕ В ДЕРМАТОЛОГИЯТА – З. Демерджиева
7. ЕДИН ДЕРМАТОЛОГ В АНТАРКТИКА - Н. Цанков
 
След научната сесия е предвидена неформална дискусия с чаша вино. 
повече информация »
 

Програма на курса по дерматохирургия в Бургас

Събития в България

Програма на курса по дерматохирургия в БургасУважаеми колеги,

Стана ясна окончателната програма на курса по дерматохирургия, който ще се проведе в Бургас на 18-ти май (петък) 2018 г. в рамките на конференцията "Море от дерматология". Теоретичната част ще бъде достъпна за всички участници на конференцията, а практическата само за тези, които предварително се регистрират за курса. Местата са ограничени и регистрацията за курса ще бъде затворена при запълване на бройките.

pdf Програма за курс по дерматохирургия, 18-ти май, Бургас 182.46 Kb 

Можете да се регистрирате за конференцията и курса чрез онлайн регистрационната форма.

Предварителна програма на цялата конференция вижте тук.

 

Регистрация за конференцията в Бургас и курса по дерматохирургия

Събития в България

Регистрация за конференцията в Бургас и курса по дерматохирургияЗдравейте колеги,

Вече е отворена онлайн формата за регистрация за конференцията "Море от дерматология", организирана от Югоизточния клон на БДД. Срещата е с международно участие и авторитетни чуждестранни лектори и ще се проведе в Бургас на 17-20 май 2018 г. Предварителна програма може да видите тук; очаквайте подробна програма с темите на отделните лекции. В рамките на конференцията ще се проведе и курс по дерматохирургия. До 31-ви март може да се възползвате от ранна регистрация с по-ниски такси за участие.

повече информация »
 

Програма на Четвъртото зимно училище по практическа дерматология

Събития в България
Програма на Четвъртото зимно училище по практическа дерматология
Уважаеми колеги,

Представяме на Вашето внимание програмата на Четвъртото зимно училище по практическа дерматология. Събитието ще се състои на 19-21 януари 2018 в хотел Арте, Велинград.
 

повече информация »
 

Четвърто зимно училище по практическа дерматология

Събития в България
148464314278897.jpg
Уважаеми колеги,

Българското дерматологично дружество (БДД) съвместно с фирма Байерсдорф България има удоволствието да покани всички специализанти и докторанти по дерматология на Четвъртото зимно училище по практическа дерматология. Събитието ще се състои на 19-21 януари 2018 в хотел Арте, Велинград. 

 
Предварителната програма включва:
19/01/2018- Пристигане и настаняване в хотела
20/01/2018- Научна програма
21/01/2018- Отпътуване

Очаквайте скоро окончателната програма. 
Моля потвърдете участието до 15 декември 2017 на д-р Варта Киркорян на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it или 0889490104

Доц. д-р Гриша Матеев, дм
Председател на БДД

Доц. д-р Развигор Дърленски, дм
Секретар на БДД

 

Нов електронен адрес на сп. "Дерматология и Венерология"

Събития в България
Нов електронен адрес на сп. Дерматология и Венерология

Уважаеми колеги,

От името на редакционната колегия на списание "Дерматология и Венерология" искаме да Ви съобщим, че списанието ще приема материали за публикация на своя нов e-mail адрес: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Напомняме Ви, че материали се приемат единствено по електронен път на този адрес.

Редакцията на списанието напомня още веднъж на бъдещите автори да се запознаят с инструкциите за оформление на статиите, публикувани на интернет страницата на БДД: http://www.bg-derm.org/?page_id=1551

 

 

Програма – Трявна 2017

Събития в България
Програма – Трявна 2017

Уважаеми колеги,

 

Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание научната програма на Юбилейната 20-та Научно–практическа конференция – Трявна 2017 ще се състои от 23.11.2017 г. до 26.11.2017 г. в гр. Трявна, х-л “Калина Палас”.

Програмата можете да изтеглите ТУК: pdf Програма - Трявна 2017 630.03 Kb 

 

Окончателна програма - Софийски дерматологични дни 2017

Събития в България
Окончателна програма - Софийски дерматологични дни 2017

Уважаеми колеги,

Представяме на Вашето внимание програмата на ежегодните  XXVI Софийски дерматологични дни “Проф. Асен Дурмишев”, които ще се проведат, както обикновено в периода 3-5 ноември 2017 в х-л “Маринела”, София.

 

 

повече информация »
 

Юбилейната 20-та Научно–практическа конференция – Трявна 2017

Събития в България
Юбилейната 20-та Научно–практическа конференция – Трявна 2017Уважаеми колеги,

Приемете любезната ни покана за участие в редовната годишна сбирка на Плевенския клон на Българското Дерматологично Дружество. Тя ще се състои от 23.11.2017 г. до 26.11.2017 г. в гр. Трявна, х-л “Калина Палас”, заедно с Юбилейната 20-та Научно – практическа конференция.
повече информация »
 

"Море от дерматология" в Бургас през май 2018-та

Събития в България
Море от дерматология в Бургас през май 2018-та
Уважаеми колеги,

От името на организационния комитет Ви каним да се присъедините към конференцията „Море от Дерматология” организирана от Югоизточния клон на Българското дерматологично дружество, която ще се проведе на брегa на Черно море в слънчевия Бургас на 17-20 май 2018 г.

Организираме конференцията за седми път, за да обсъдим заедно новите идеи и постижения във всички области на дерматологията. Основен фокус на конференцията ще са дерматохирургията, съвременните терапевтични стратегии при хидраденитис супуратива, а също и теми като редки кожни болести и дерматокозметика.
 
Научната програма също така включва практически курсове по дерматохирургия и лечение на рани. Форумът ще събере дерматолози, специализанти и докторанти от България и други  държави, а също и представители на индустрията, които заедно да обменят информация и опит. В конференцията ще се проведе и сесия на Българо-немското дерматологично дружество. Не пропускайте и социалната програма в приятелска атмосфера сред красивите забележителности на бургаското крайбрежие.
 
Очакваме Ви през май 2018 в Бургас! 
 
Проф.  д-р Евгения Христакиева, д.м.
Председател на Конференцията

повече информация »
 

Голямата снимка - Женева 2017

Събития в България
Голямата снимка - Женева 2017
Уважаеми колеги,

Ще се радваме да Ви видим на 14.09.17 от 13:00, след края на първата пленарна лекция, на входа на конгресния център (както винаги) за станалата вече традиционна "Голяма снимка". Ние ще носим знамето, но ще се радваме на колеги с хубави фотоапарати, с достатъчно големи обективи, които да могат да обхванат множеството. 

От екипа на Prodermaclub
 

Мастърклас 2017 - Какво да очакваме?

Събития в България
Мастърклас 2017 - Какво да очакваме?
Уважаеми колеги,

Наближава времето за провеждането на дългоочакваният мастерклас на тема “Лазерни и енергийно базирани устройства в дерматологичната практика”, организиран от Българското дерматологично дружество съвместно с European Society for Lasers and Energy Based Devices (ELSD, www.esld.eu), който ще се проведе на 9-10 юни 2017 в КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР "РЕЙНБОУ ПЛАЗА", София. 
В научната програма ще вземат участие изтъкнати специалисти в областта на лазерната терапия от цял свят, като между тях са и настоящи и бивши членове на борда на нашите партньори от ESLD: А. Badawi (Канада), K. Fritz (Германия), F. Al-Niaimi (Великобритания), P. Boixeda (Испания), C. Salavastru (Румъния), P. Bonan (Италия). Темите на лекциите покриват голям спектър от проблеми свързани с използването на лазери и енергийно базирани устройства като превенция на стареенето, страничните реакции от използването им, лечение на хиперпигментации, практически съвети за безопасност, лечение на белези, възможности при използването на съдовите лазери, нехирургично лечение на немалономни кожни тумори. 
Ще имате възможност да чуете лекции и от представители на Българската дерматологична школа, авторитети в областта на дерматологията и лазерната терапия като: Н. Цанков, О. Съботинов, Ю. Пенев, М. Кадурина, Ж. Казанджиева, Е. Христозов, E. Христакиева, Р. Янкова.  
Организационният комитет на събитието е предвидило и интересна социална програма, за да бъде участието Ви освен полезно и приятно.
Можете да се запознаете с финалната програма в приложеният файл.

Очакваме ви!
 
 

Окончателна програма - Мастър клас 2017

Събития в България
Предварителна програма - Мастър клас 2017

Уважаеми колеги,

Предоставяме на Вашето внимание предварителната програма на тазгодишния Мастър клас на тема “Лазерни и енергийно базирани устройства в дерматологичната практика”, организиран от Българското дерматологично дружество съвместно с European Society for Lasers and Energy Based Devices (ELSD, www.esld.eu) на 9-10 юни 2017, КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР "РЕЙНБОУ ПЛАЗА", София.

повече информация »
 

Календар на събитията на БДД за 2017-2018

Събития в България

Уважаеми колеги,

Предоставяме на Вашето внимание Календар на събитията на БДД за 2017 и 2018 година. Напомняме, че можете да намерите тези събития в Google календарът на Prodermaclub за най-важните дерматологични събития в България, както и да го добавите към Вашият собствен Google календар.

 

- Мастърклас на тема “Лазерни и енергийно базирани устройства в дерматологичната практика” – София, Рейнбоу плаза, 9-10/06/2017

- Софийски дерматологични дни ”проф. Асен Дурмишев, 2017 – София, 2-5/11/2017

- Национална кампания за диагностика и профилактика на алергичните кожни заболявания 2017 – 20-22/11/2017

- ХХ Научно-практическа конференция по дерматология и венерология – Трявна, 23/11-26/11/2017

- IV Зимно училище за специализанти по дерматовенерология – 19-20/01/2018

- Евромеланома 2018 – 16/06/2018

- VII Регионална конференция по дерматология и венерология на Югоизточния клон на БДД с международно участие и практически курс по дерматохирургия – Бургас, 17-20/05/2018

- III Мастър Клас по заболявания на космено-мастния фоликул – София, 8-9/06/2018

- Национална кампания за профилактика и лечение на акне - 26/09/2018

- Национална конференция на БДД и Софийски дерматологични дни ”проф. Асен Дурмишев” – София – 1-4/11/2018

- Национална кампания за диагностика и профилактика на алергичните кожни заболявания 2018 – 19-21/11/2018

 

Евромеланома 2017

Събития в България
Евромеланома 2017

17 Май 2017
Национална кампания за профилактика на рака на кожата Евромеланома 2017

За 12-та поредна година Българско дерматологично дружество, в партньорство с Европейската академия по дерматология и венерология, и с подкрeпата на Дерматологични Лаборатории Avene, организира Национална кампания за превенция на рака на кожата.
В списъците са посочени имена, адреси, телефони и приемно време в рамките на кампанията, на дерматолози потвърдили участието си. Съветваме ви да се свържете с избрания от вас център предварително, за да сте сигурни, че желания от вас преглед ще бъде осъществен.
Кампанията е насочена само към образувания на кожата подозрителни за кожен рак. Безплатно няма да бъдат консултирани пациенти с други кожни заболявания.
Населените места след град София са подредени по азбучен ред.

повече информация »
 

Покана от организационния комитет на Варненски дерматологични дни

Събития в България
Покана от организационния комитет на Варненски дерматологични дни
Уважаеми колеги и приятели,
За поредна 11-та година организираме 

Националната научно-практическа конференция
ПРОЛЕТНИ ВАРНЕНСКИ ДЕРМАТОЛОГИЧНИ ДНИ, 
която ще се проведе от 20 до 23 април 2017 г. 
във ваканционен комплекс „Ривиера“, кк „Златни пясъци“.

Тази година участие ще вземат колеги от катедрите по дерматология от София, Пловдив, Плевен, Стара Загора и Варна.
Заявки за участие приемаме не само от дерматолози, но и от колеги от други специалности, които имат досег до дерматологията, венерологията, естетичната медицина и козметологията.  Приоритет ще имат авторските доклади, обзори и клинични случаи. Важно за нас е и фирменото участие с щандове, презентации, симпозиуми и уъркшопове, които представят новостите в техните разработки.

По-подробна информация може да получите на страниците 
на нашия сайт www.varnaderma.com 

За заявки за участие, моля да се обръщате към нашата 
организационна агенция „Глемър енд Джой“ 
на тел. 052 390 350, 052 589 510 
и на e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Добре дошли във ваканционен клуб Ривиера!
Добре дошли, скъпи приятели!

С уважение
Доц. д-р Г. Пехливанов, дм
Доц. д-р И. Бакърджиев, дм
Бисер Николов
 

Трето зимно училище по практическа дерматология - програма и промяна в плана

Събития в България
Трето зимно училище по практическа дерматология - програма и промяна в плана

Уважаеми колеги,

Поради големия интерес към Третото зимно училище за специализанти и докторанти мястото на провеждане ще бъде променено. Тъй като базата в Старосел не може да поеме огромния брой желаещи да присъстват, събитието ще се проведе в х-л Калиста, Старозагорски минерални бани.  

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание окончателната програма на събитието, която можете да свалите от тук: pdf Програма 350.98 Kb

 

Актуализация на календара на дерматологичните събития за 2017

Събития в България
calendar2.jpg
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че Google календарът на Prodermaclub е актуализиран за 2017 година с дерматологични събития от страната и чужбина. Искаме да ви напомним, че можете да добавите каленадрите към вашите собствени Google календари като следвате инструкциите в секция Календар.
 
Пишете ни на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it ако сме пропуснали важно събитие и ние ще го добавм в календара.
 

Записване на Трето зимно училище по практическа дерматология

Събития в България
Записване на Трето зимно училище по практическа дерматология
Уважаеми колеги,

Наближава едно от най-интересните дерматологични събития за 2017. Тази година Третото зимно училище по практическа дерматология малко подрани и смени своето място на провеждане. Приканваме всички желаещи да участват да го заявят като се свържат с Д-р Варта Киркорян на тел.: 0889490104 или на e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Местата са ограничени и се разпределят по реда на записване.
 
Резултати 41 - 60 от 344
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени