Big Picture Copenhagen
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Събития в България

Начало » Важни събития » Събития в България

Предварителна програма на Ноемврийските дни

Събития в България
Предварителна програма за Ноемврийските дни

Уважаеми колеги,

Представяме на вашето внимание предварителна програма на ХX Конференция Софийски дерматологични дни „Проф. д-р Асен Дурмишев”, рядко наблюдавани клинични случаи, която ще се проведе в хотел “Кемпински-Зографски” между 3-ти и 5-ти ноември, 2011 г.

Отворете програмата тук!

Напомняме ви, че времето за представяне на случай е 6 минути. 

 

BIODERMA организира фотографски курс за дерматолози с лектор д-р Ботев

Събития в България
BIODERMA организира фотографски курс за дерматолози с лектор д-р Ботев

В рамките на програмата на Ноемврийски дни 2011, BIODERMA ви кани да посетите специализирания курс по фотография за дерматолози.

Курсът ще се проведе на 4 и 5 ноември и цели да представи професионални техники и да даде полезни съвети за правенето на снимки в ежедневната практика на специалистите.

Курсът е безплатен и без предварително записване. 

 

Курсове за дерматолози и специализанти в болница Токуда

Събития в България

Курсове за дерматолози и специализанти в блница Токуда

Уважаем колеги,

Болница Токуда има удоволствието да Ви съобщи, че курсовете по "Полово-предавани инфекции" (виж тук) и "Педиатрична дерматология" (виж тук) ще се проведат съответнo на 2 и 3 ноември 2011 и 29 и 30 ноември. За повече информация проследете линковете в съобщението или посетете раздел "Предстоящи събития ".

 

Шест минути за представяне на случай на Ноемврийските дни

Събития в България
doomsday-clock.jpg
Уважаеми колеги,

Уведомяваме ви, че организационният комитет на Ноемврийските дерматологични дни 2011 г., реши представянето на клиничните случаи да става в рамките на 6 минути. След изтичане на обявеното време, говорещият ще бъде прекъснат.
 
Очаквайте скоро в Prodermaclub предварителна програма на конференцията! 
 

Турнир по боулинг за дерматолози за Kупата на BIODERMA

Събития в България
Турнир по боулинг за дерматолози за Kупата на BIODERMA
BIODERMA ви кани да участвате и да се забавлявате в първия национален турнир по боулинг за дерматолози, който ще се проведе на 4 ноември от 20 ч., като част от Ноемврийски дни 2011 и който ще бъде съпроводен с коктейл.

В състезанието могат да участват до 12 отбора по 6 човека. Отборите трябва да бъдат сформирани предварително и по месторабота. От всяко здравно заведение може да има повече от един отбор. Частнопрактикуващите специалисти също могат да се състезават с повече отбори. 

Записванията стават по e-mail ( This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it ) или чрез вашия медицински представител на BIODERMA. 

Крайният срок за изпращане на списък с участниците от всеки отбор е 28 октомври 2011 г. Желаещите да участват, които не са включени в отбор нека да изпратят e-mail или да се свържат с наш представител. 

Очаквайте още подробности за турнира на сайта prodermaclub.com.

Екипа на BIODERMA
 

Ноемврийски дни 2011 - последно повикване

Събития в България

Ноемврийски дни 2011 - последно повикванеСрокът за подаване на резюмета за Ноемврийските дни се yдължава до 10-ти октомври 2011. След тази дата, нито едно резюме няма да бъде прието за включване в програмата на събитието. Напомняме Ви да изпращате Вашите резюмета на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it !
 

Ноемврийски дни - опресняване на паметта

Събития в България

Ноемврийски дни - напомнянеУважаеми колеги,

днес изтича срокът за изпращане на резюметата за ноемврийските дни. Въпреки това резюмета ще продължават да се приемат на e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it , така че все още не всичко е загубено !

Пове информация за събитието тук

Следете сайта за своевременна информация по темата

 

ЕБ Конференция София 2011

Събития в България
ЕБ Конференция София 2011ДЕБРА България - организация на болните от булозна епидермолиза
има удоволствието да Ви покани на

ЕБ Конференция София 2011

1 октомври 2011, 10:00 ч.
София, хотел "Рила"


Конференцията предоставя рядка възможност да се запознаете с изпитаните в практиката съвременни методи за менажиране на заболяването булозна епидермолиза (epidermolysis bullosa - EB)*, както и да се срещнете с пациенти на различна възраст и с различно протичане на болестта.
повече информация »
 

IV-та Регионална Конференция по Дерматология и Венерология на Югоизточния клон на БДД

Събития в България
14192.jpg
Уважаеми колеги,
 
Напомняме Ви да направите Вашите резервации  във възможно най-кратък срок в хотел „Сънсет Ризорт”, гр.Поморие чрез електронна бланка в сайта на конференцията - stzconference2011.hit.bg
Участниците в конференцията ползват преференциални цени за настаняване валидни само при директно предварителна резервация към хотела. 
Фактури за такса участие ще се издават само при предварително заплащане по банков път на сметка: 
СНЦ „Асоциация Дерматология Стара Загора” 
IBAN BG79PIRB80851600389175
BIC PIRBBGSF
Това би улеснило работата на организационния комитет, за което предварително Ви благодарим!

 

Организирано климатолечение на псориазис на Тузлата - Септември 2011

Събития в България
Отново: организирано климатолечение на псориазис на Тузлата
Уважаеми колеги, 

Фондация „Псориазис“ и СБР Тузлата имат удоволствието да ви съобщят, че поради големия интерес и ограничените места, от 3 до 13 септември се организира втора група за  климатолечение на псориазис в Специализираната болница за рехабилитация в местността Тузлата. Напомняме, че от тази година пациентите с платени осигуровки към НОИ ще могат да се лекуват на преференциални цени.


повече информация »
 

Лятно училище на тема "Дерматит и екзема"

Събития в България
eaaci.gifЕвропейската академия по алергология и клинична имунология, Ягелонският медицински колеж и Полското дерматологично дружество организират лятно училище на тема "Дерматит и екзема" от 18 до 21 август 2011 г. в Краков, Полша. Курсът ще включва лекции свързани с основните положения, епидемиологията, клиниката, индикациите за алергологично тестуване, диагностични методи и интерпретация на резултатите, превенция и терапия на екземата и дерматитите. Също така ще бъдат проведени практически занятия (workshop) и интерактивни демонстрации на кожни тестове и обсъждане на клинични случаи. Всички сесии ще бъдат на английски език.
повече информация »
 

Софийски Дерматологични Дни – информация за фирми и регистрация

Събития в България
Софийски Дерматологични Дни – информация за фирми и регистрация

Уважаеми колеги,

Както вече ви съобщихме, традиционните Софийски Дерматологични Дни - "Проф. Асен Дурмишев", ще се проведат на 4-6 ноември 2011 година в хотел "Кемпински-Зографски". Българското Дерматологично Дружество обявява таксите за участие на конференцията, както и тарифите за фирмен симпозиум и щанд.

Важно е да се отбележи, че официален финансов документ за платени такси ще се издава след края на мероприятието, само след представяне на ксерокопие от платежното нареждане за внесената сума в банковата сметка на БДД. Номера на банковата смета, споменатите тарифи за участие, както и телефони за контакт ще откриете pdf тук 129.59 Kb

 

КУРС ПО ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ БОЛЕСТИ - БОЛНИЦА ТОКУДА

Събития в България
КУРС ПО ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ БОЛЕСТИ - БОЛНИЦА ТОКУДА
Уважаеми колеги,

Курсът по "Полово предавани инфекции", организиран от МБАЛ Токуда-София, ще бъде отложен за есента, като допълнителна информация за точната дата, на която ще се проведе ще можете да намерите скоро на страницата на Продермаклуб. Повече информация за събитието можете да получите ТУК  и от: 

Дирекция "Научна и лечебна дейност"

МБАЛ "Токуда Болница София" АД

Бул. Никола Вапцаров 51Б

1407 София

тел.: 02/4034221, 4034228

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
 

Софийски дерматологични дни 2011

Събития в България

.jpgУважаеми колеги,

 

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че ежегодните Софийски дерматологични дни 2011, ще състоят от 4 до 6 ноември 2011 г. в София, хотел Кемпински-Зографски. Допълнителна информация за събитието очаквайте на страницата на Продермклуб. Крайният срок за подаване на резюметата е 15 септември 2011 г. 
 
Екипът на Продермклуб има удоволствието пръв да Ви съобщи, че Националната Конференция на БДД ще се проведе от 28 до 30 септември 2012 г., като мястото на провеждането и допълнителна информация за събитието ще можете да прочетете отново на страницата на Продермаклуб след тяхното уточняване.  
 

IV-та Регионална Конференция по Дерматология и Венерология на Югоизточния клон на БДД

Събития в България
staza.jpg
Уважаеми колеги,
Имаме удоволствието да ви поканим за участие в IV-та Регионална Конференция по Дерматология и Венерология на Югоизточния клон на БДД. Конференцията ще се проведе от 30.09.2011 до 02.10.2011г. в хотелски комплекс «Сънсет Ризорт», гр.Поморие.
 
Програмата на конференцията. включва:  симпозиуми, лекции на български дерматолози и специалисти от чужбина, демонстрации на медицинска апаратура, както и изложба с щандове на фармацевтични фирми.
 
Доц. д-р Е.Христакиева д.м        
Председател на организационния комитет
повече информация »
 

Курс по Полово предавани болести - Болница Токуда

Събития в България
Курс по Полово предавани болести - Болница Токуда
Уважаеми колеги,

МБАЛ Токуда - София организира тематичен курс за специализанти по кожни и венерически болести на тема "Полово предавани инфекции", за който Prodermaclub вече писа (повече информация можете да намерите ТУК). Целта на курса е да представи съвременните схващания относно епидемиологията, диагностиката и лечението на полово предаваните инфекции. 
 
Програмата на курса можете да намерите в допълнителната информация.
повече информация »
 

Лятна академия 2011

Събития в България
Лятна академия 2011
Уважаеми колеги,
 
Имаме удоволствието да Ви поканим на третото издание на Лятна Академия по Практична Дерматология и Естетична Медицина, която ще се проведе на 8-11.06.2011 г. в хотел Шератон и Клиника по Дерматология към ВМА, София. Повече информация може да получите на сайта на академията: www.summerdermatology.com.
Очаквам да се видим през Юни.
 
Екипът на Лятна Акеадемия

повече информация »
 

Евромеланома - Предварителен анонс

Събития в България

Евромеланома - Предварителен анонс Уважаеми колеги,

Българското Дерматологично Дружество организира за 6ти пореден път Националната кампания "Евромеланома". В тази връзка на 18-ти май 2011 в цялата страна ще бъдат проведени безплатни профилактични прегледи.  

повече информация »
 

Високопланинско климатолечение, лято 2011 г.

Събития в България
varhovrah.jpgКлиниката по кожни и венерически болести към УМБАЛ «Александровска» ЕАД - София, съвместно с Българското дерматологично дружество организират 2 смени високопланинско климатолечение за 2011 г. Периоди на лечение са 06 - 21. 06. 2011 г. и 01 - 16. 09. 2011 г. при цена 25 лв/дн, включваща нощувка и храна. В рамките на престоя ще се проведе първото в България „Високопланинско ваканционно училище за болни с атопичен дерматит”.
ККВБ организира безплатни консултативни прегледи на пациенти с алергични кожни проблеми за високопланинско климатолечение. Последните ще се проведат от 26 до 29 април от 12 до 14 часа в кабинет 329.
За контакти и записвания - Клиника по кожни и венерически болести - София - д-р Серафимова – GSM - 0898/556817,
email: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it .
 

Интердисциплинарни и иновативни подходи в SPA и Wellness индустрията

Събития в България
Интердисциплинарни и иновативни подходи в SPA и Wellness индустриятаУважаеми колеги,

Национална Спортна Академия "В. Левски" - София, Ви кани да подкрепите с участието си Първата за България Научна конференция на тема "Интердисциплинарни и иновативни подходи в SPA и Wellness индустрията". В рамките на конференцията ще се проведат Научна конференция, Кръгла маса и уъркшоп по темата на конференцията. Събитието ще се проведе на 7 и 8 април 2011 в Аула Максима на НСА. За повече информация вижте pdf ПОКАНАТА 360.76 Kb и pdf ПРОГРАМАТА 2.09 Mb на конференцията.
 
Резултати 181 - 200 от 333
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени