Banner Milan
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Събития в България

Начало » Важни събития » Събития в България

Софийски дерматологични дни 2011

Събития в България

.jpgУважаеми колеги,

 

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че ежегодните Софийски дерматологични дни 2011, ще състоят от 4 до 6 ноември 2011 г. в София, хотел Кемпински-Зографски. Допълнителна информация за събитието очаквайте на страницата на Продермклуб. Крайният срок за подаване на резюметата е 15 септември 2011 г. 
 
Екипът на Продермклуб има удоволствието пръв да Ви съобщи, че Националната Конференция на БДД ще се проведе от 28 до 30 септември 2012 г., като мястото на провеждането и допълнителна информация за събитието ще можете да прочетете отново на страницата на Продермаклуб след тяхното уточняване.  
 

IV-та Регионална Конференция по Дерматология и Венерология на Югоизточния клон на БДД

Събития в България
staza.jpg
Уважаеми колеги,
Имаме удоволствието да ви поканим за участие в IV-та Регионална Конференция по Дерматология и Венерология на Югоизточния клон на БДД. Конференцията ще се проведе от 30.09.2011 до 02.10.2011г. в хотелски комплекс «Сънсет Ризорт», гр.Поморие.
 
Програмата на конференцията. включва:  симпозиуми, лекции на български дерматолози и специалисти от чужбина, демонстрации на медицинска апаратура, както и изложба с щандове на фармацевтични фирми.
 
Доц. д-р Е.Христакиева д.м        
Председател на организационния комитет
повече информация »
 

Курс по Полово предавани болести - Болница Токуда

Събития в България
Курс по Полово предавани болести - Болница Токуда
Уважаеми колеги,

МБАЛ Токуда - София организира тематичен курс за специализанти по кожни и венерически болести на тема "Полово предавани инфекции", за който Prodermaclub вече писа (повече информация можете да намерите ТУК). Целта на курса е да представи съвременните схващания относно епидемиологията, диагностиката и лечението на полово предаваните инфекции. 
 
Програмата на курса можете да намерите в допълнителната информация.
повече информация »
 

Лятна академия 2011

Събития в България
Лятна академия 2011
Уважаеми колеги,
 
Имаме удоволствието да Ви поканим на третото издание на Лятна Академия по Практична Дерматология и Естетична Медицина, която ще се проведе на 8-11.06.2011 г. в хотел Шератон и Клиника по Дерматология към ВМА, София. Повече информация може да получите на сайта на академията: www.summerdermatology.com.
Очаквам да се видим през Юни.
 
Екипът на Лятна Акеадемия

повече информация »
 

Евромеланома - Предварителен анонс

Събития в България

Евромеланома - Предварителен анонс Уважаеми колеги,

Българското Дерматологично Дружество организира за 6ти пореден път Националната кампания "Евромеланома". В тази връзка на 18-ти май 2011 в цялата страна ще бъдат проведени безплатни профилактични прегледи.  

повече информация »
 

Високопланинско климатолечение, лято 2011 г.

Събития в България
varhovrah.jpgКлиниката по кожни и венерически болести към УМБАЛ «Александровска» ЕАД - София, съвместно с Българското дерматологично дружество организират 2 смени високопланинско климатолечение за 2011 г. Периоди на лечение са 06 - 21. 06. 2011 г. и 01 - 16. 09. 2011 г. при цена 25 лв/дн, включваща нощувка и храна. В рамките на престоя ще се проведе първото в България „Високопланинско ваканционно училище за болни с атопичен дерматит”.
ККВБ организира безплатни консултативни прегледи на пациенти с алергични кожни проблеми за високопланинско климатолечение. Последните ще се проведат от 26 до 29 април от 12 до 14 часа в кабинет 329.
За контакти и записвания - Клиника по кожни и венерически болести - София - д-р Серафимова – GSM - 0898/556817,
email: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it .
 

Интердисциплинарни и иновативни подходи в SPA и Wellness индустрията

Събития в България
Интердисциплинарни и иновативни подходи в SPA и Wellness индустриятаУважаеми колеги,

Национална Спортна Академия "В. Левски" - София, Ви кани да подкрепите с участието си Първата за България Научна конференция на тема "Интердисциплинарни и иновативни подходи в SPA и Wellness индустрията". В рамките на конференцията ще се проведат Научна конференция, Кръгла маса и уъркшоп по темата на конференцията. Събитието ще се проведе на 7 и 8 април 2011 в Аула Максима на НСА. За повече информация вижте pdf ПОКАНАТА 360.76 Kb и pdf ПРОГРАМАТА 2.09 Mb на конференцията.
 

Удължен срок за подаване на резюмета за ICMS 2011

Събития в България
Удължен срок за подаване на резюмета за ICMS 2011Уважаеми колеги,

На 12-15 май тази година в аулата на Университетска болница "Св. Екатерина" ще се проведе X-ти Международен конгрес по медицински науки (X International Congress of Medical Sciences, Sofia, Bulgaria). Поканени за участие са студенти и лекари до 35 годишна възраст, срокът за подаване на резюметата е удължен до 20-ти март.
 
Повече информация ще намерите на официалния сайт на конгреса:

 

Уъркшоп "Новости в лечението на неестетичните цикатрикси"

Събития в България
Уъркшоп Новости в лечението на неестетичните цикатрикси
Уважаеми колеги,

На 8-ми април, събота, в рамките на Пролетни варненски дерматологични дни, ще се проведе уъркшоп на тема "Новости в лечението на неестетичните цикатрикси" с демонстрация наживо на CO2 фракционен лазер. Лектор - д-р Д. Етугов, авторски колектив - д-р Е. Бърдаров, д-р А. Аргиров, д-р К. Мануелян, д-р Г. Пехливанов. 
Уъркшопът ще се проведе със съдействието на шампоан Neoval.
 
Участието е безплатно за специалисти дерматолози.

Заповядайте!
 
 
 

Курс "Новости в дерматологичната терапия - ПРОГРАМА

Събития в България

Курс Новости в дерматологичната терапия

Уважаеми колеги,

Както Prodermaclub вече писа, МБАЛ Токуда - София организира тематичен курс по кожни и венерически болести на тема "Новости в дерматологичната терапия". В рамките на събитието ще се проведе и научна среща на тема "Знамето на Токуда-Болница се вее над Антарктида". По традиция екипът на Prodermaclub пръв ще има удоволствието да Ви запознае с програмата на събитието. 

Обновено!!!

повече информация »
 

Заявени научни доклади, презентации и уъркшопове за Варненските дерматологични дни

Събития в България
Заявени научни доклади, презентации и уъркшопове за Варненските дерматологични дни

Уважаеми колеги,

Представяме ви заглавията на заявените научни доклади, презентации и уъркшопове за юбилейните V-ти Пролетни варненски дерматологични дни, които тази година ще се проведат от 7 до 10 април, 2011 г., в курортен комплекс "Слънчев ден", Варна.

Темата на конференцията е "Терапевтични предизвикателства в дерматологията и естетичната медицина". Припомняме ви, че крайният срок за подаване на заявките за участиe на фирми на конференцията е 28 февруари. Крайният срок за подаване на абстракти е 10 март.

-> 

повече информация »
 

Редовна петъчна научна среща

Събития в България
klinika1a.jpgУважаеми колеги,

На 18.02.2011 г. от 11:00 ч. в аудиторията на Клиниката по дерматология ивенерология ще се проведе редовната Петъчна научна среща при следния дневен ред:

 

1. Д-р И. Денчева - Псориазис в детската възраст.

2. Д-р А. Митев - Stevens-Johnson s-ma.

3. Д-р Д. Дерманов - Rosacea.

 

 

Дати и място на провеждане на V-ти Пролетни варненски дерматологични дни

Събития в България
Дати и място на провеждане на V-ти Пролетни варненски дерматологични дни

Уважаеми колеги,

Тази година юбилейните V-ти Варненски дерматологични дни ще се проведат от 7 до 10 април, 2011 г., в курортен комплекс "Слънчев ден", Варна.

Темата на конференцията е "Терапевтични предизвикателства в дерматологията и естетичната медицина". Крайният срок за подаване на заявките за фирми или и участия в презентациите на конференцията е 28 февруари. 

    

 

Календар на предстоящите национални събития

Събития в България
Календар на предстоящите национални събитияУважаеми колеги,

Екипът на Prodermaclub се надява да ви помогне в планирането на посещението на многобройните национални и международни конференции. След публикуването на Календара на международните събития за 2011 г. искаме да ви предложим Календар и за дерматологичните форуми в България. Информацията за събитията ще бъде подредена в отделни страници и ще се актуализира постоянно. Календара може да намерите в раздел "Предстоящи събития".
 
Конференции и конгреси: 
 
 
 
 
 
 

Курсове за продължаващо обучение - болница Токуда

Събития в България

Курсове за продължаващо обучение - болница ТокудаУважаеми колеги,

МБАЛ Токуда - София организира тематични курсове за продължаващо обучение през настоящата 2011 г. Ще бъдат организирани и 3 тематични курса в областта на дерматологията и венерологията:

1. Новости в дерматологичната терапия

2. Особености на дерматологичната терапия в детска възраст

3. Полово предавани болести.

pdf Брошура 587.13 Kb 

NB! Курсът "Новости в дерматологичната терапия" ще се проведе на 16 и 17 март, а не на 2 февруари, както е обявено в брошурата на "Токуда Болница София" 

 

Пролетни варненски дерматологични дни

Събития в България
Дати на провеждане: 19-22 април, 2012 г.

Място на провеждане: Златни пясъци, хотел "Мелия Гранд Ермитаж".

Краен срок за подаване на резюмета: 10 март, 2012 г. 

Тема на конференцията: 

Програма: 

Такса участие за лекари: 50 лв.

Допълнителна информация: В програмата на конференцията се включват симпозиуми, тематични лекции, демонстрации на клинични случаи и медицинска апаратура. На изложението се представят водещи фармацевтични фирми. С голям интерес се очакват провеждането на презентация и workshop представящи нови подходи и модерни техники в областта на поставяне на филъри с хиалуронова киселина от известния италиански специалист в областта на естетичната медицина д-р Андреа Алессандрини, (Andrea Alessandrini). В рамките на конференцията се предвижда той да проведе и обучение свързано със съвременните техники за корекции на лицеви обеми с игла и канюла. През 2012 г. ще се проведат шестите Пролетни варненски дерматологични дни.

Официален сайт: http://www.varnaderma.com/
 
 

Конференция на Пловдивски клон на БДД

Събития в България

Дати на провеждане: 29 юни - 01 юли 2012 г.

Място на провеждане: Велинград

Краен срок за подаване на резюмета: очаквайте

Програма: Вижте предварителната програма.

Допълнителна информация: Конференцията има за цел да представи на Вашето внимание последните новости в дерматологичната диагностика и терапия. Ще бъдат организирани тематични заседания, включващи лекции от водещи дерматолози и фирмени презентации. На изложбените щандове известни фармацевтични и козметични фирми ще имат възможност да Ви представят своите най-нови продукти. Повече информация тук.

Официален сайт:

 

Лятна академия на ВМА

Събития в България

Дати на провеждане: 30 май - 2 юни, 2012 г.

Място на провеждане: София, х-л Шерато; ВМА - клиника по дерматология

Краен срок за подаване на резюмета

Програма: Програма на конференцията.

Допълнителна информация: Първата Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина се проведе през 2009 г. Успешен форум, представен от богата научна програма от актуални теми, в който участие взимат водещи български и международни специалисти. В рамките на академията се провеждат и множество практически курсове. През 2012 година ще е четвъртото издание на Лятната академия.

Официален сайт: http://www.summerdermatology.com/

 

Конференция на Старозагорски клон на БДД

Събития в България

Дати на провеждане: от 30.09.2011 до 02.10.2011г.

Място на провеждане: Хотелски комплекс «Сънсет Ризорт», гр.Поморие

Краен срок за подаване на резюмета: Очаквайте скоро

Програма: Очаквайте скоро

Допълнителна информация: Програмата на конференцията. включва:  симпозиуми, лекции на български дерматолози и специалисти от чужбина, демонстрации на медицинска апаратура, както и изложба с щандове на фармацевтични фирми.

Официален сайтhttp://www.stzconference2011.hit.bg/

 

Национална конференция / Ноемврийски дерматологични дни

Събития в България

Дати на провеждане: 11-13 октомври 2012 г.

Място на провеждане: Бургас, Държавна опера

Краен срок за подаване на резюмета: 15 юни

Програма: очаквайте

Допълнителна информация:
Научният комитет ще разглежда само резюмета, следващи указанията по-долу и изпратени по електронна поща на адрес This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it .

- Резюметата трябва да бъдат написани на български език.
- Шрифт: Times New Roman, размер 12.
- Резюмето да бъде до 300 думи, заедно със заглавието и име(на) на автор(и).
- Името на представящия автор да бъде подчертано.
- Да бъдат посочени до 5 ключови думи, във връзка с представения случай.

Официален сайт: http://www.bg-derm.org/

 

 
Резултати 181 - 200 от 320
Анкета
Защо избрахте специалността Кожни и венерически болести? (можете да посочите повече от един отговор)
   

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени