Banner Milan
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Събития

Начало

Второто зимно училище по практическа дерматология

Второто зимно училище по практическа дерматология
Уважаеми колеги,
 
Българското дерматологично дружество (БДД) съвместно с фирма Байерсдорф България има удоволствието да покани всички специализанти и докторанти по дерматология на Второто зимно училище по практическа дерматология. Събитието ще се състои на 25-27 март 2016 в хотел Боровец Хилс, Боровец. 
 
Предварителната програма включва:
 
25/03/2016 (петък) - Пристигане и настаняване в хотела
26/03/2016 (събота) - Научна програма
27/03/2016 (неделя) - Отпътуване
 
Окончателна програма ще бъде публикувана в Prodermaclub. 
Моля потвърдете участието до 30.02.2016 на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it или на This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

С поздрав,
Доц. д-р Развигор Дърленски,
Секретар на БДД

 

Окончателна програма на ХVIII-та Научно-практическа конференция - Трявна 2015

triavna.png
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание окончателната програма на ХVIII-та Научно-практическа конференция по дерматология и венерология "Дерматология 2015 - Новости в терапията на кожните болести" в Трявна, 27 – 29 ноември, 2015 г.
Организационният комитет запазва правото си да прави промени в програмата. Напомняме на уважаемите лектори, че с оглед на безпроблемното протичане на конференцията е нужно да се спазва стриктно предвиденото времетраене на лекциите, а именно: пленарни лекции - 15 минути, фирмени презентации - 10 мин.

 

Важно за Софийски дерматологични дни 2015

Важно за Софийски дерматологични дни 2015
Уважаеми колеги,

В навечреието сме на ежегодните Софийски Дерматологични Дни – „Проф. Асен Дурмишев”.
За безпроблемното протичане на конференцията искаме да ви припомним правилата за представяне на клиничните случаи:

- Участниците ще имат 6 минути за представяне на случаи.
- Представящите ще бъдат прекъсвани от председателите на сесията, ако надвишат времевия лимит (мултимедията и микрофона на презентиращия ще бъдат изключвани след изтичане на определеното време).
– Презентиращите трябва да осигурят презентацията на USB-stick или CD/DVD поне 1 час преди началото на съответната научна сесия.
- Приемат се файлове MS Powerpoint 1997-2003 (.PPT).

Регистрационното бюро ще работи със следното работно време:

Четвъртък (29.10.2015)
от 18:00 до 19:30 в Гранд Хотел София - преди симпозиума на ф-ма Юриаж

Петък (30.10.2015)
от 08:30 до 16:00 във фоайето на х-л Маринела 

Събота (31.10.2015)
от 09:00 до 12:00 във фоайето на х-л Маринела

Участието в конгреса е възможно след заплащане на такса участие, както следва:

Членове на БДД – 80 лв.
Не-членове на БДД – 150 лв.
Специализанти/докторанти – 40 лв.
Пенсионери – безплатно

Заплащането на таксата участие може да стане по банков път на сметката на дружеството (виж по-долу) или на място по време на конференцията.

Банкова сметка на БДД:
Българско Дерматологично Дружество
Първа Инвестиционна Банка
BIC/SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG49FINV91501000227160

Организационния комитет предупреждава участниците в конференцията, чиито такси-участие ще бъдат поети от фирми да се уверят, че спонсорите са предали техните данни на регистрационното бюро.
 

Програма на Софийските дерматологични дни 2015

Програма на Софийските дерматологиюни дни 2015

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да представим на вашето внимание подробната програма на Софийските Дерматологични Дни – „Проф. Асен Дурмишев” 2015.

 

 

 

повече информация »
 

Покана за Редовната годишна сбирка на Плевенския клон на БДД

tryavna_bridge_tower.jpg
Уважаеми колеги,
 
Приемете любезната ни покана за участие в редовната годишна сбирка на Плевенския клон на Българското Дерматологично Дружество. Тя ще се състои на 27, 28 и 29 Ноември 2015 г. в гр. Трявна, х-л “Калина Палас”, заедно с традиционната ни 18-та Научно – практическа конференция.
Молим, в срок до 10. 11. 2015 г. да потвърдите Вашето участие в ОРБИТА БГ ПЛЕВЕН на тел/факс 064 833 288; моб. тел. 0888 882 905 – Иван Зюмбилски; e - mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it
Такси за участие в конференцията: 
участници – 50 лв. (на место – 60 лв.)
придружители – 40 лв. (на место – 60 лв.)
докторанти, специализанти – 20 лв. (на место – 30 лв.)
студенти-медици и колеги в пенсионна възраст – без такса
гала-вечеря – 40 лв.
Таксата включва посещение на научната програма и продуктовата изложба и участие в коктейл.
Dress Code 
– Bussines Casual (за конференцията)
– Карнавал (за гала вечерта)
повече информация »
 

VI-та Регионална конференция на БДД – клон Стара Загора

VI-та Регионална конференция на БДД – клон Стара Загора
Уважаеми колеги,

От 1 до 4 октомври 2015 в хотел “Калиста”, Старозагорски минерални бани ще се проведе VI-та Регионална конференция на БДД с международно участие. Тази година мотото на конференцията е ”Европейски хоризонти в дерматологията”.

В програмата ще бъдат включени лекции на водещи български и чуждестранни специалисти, дискусии по актуални за българската дерматология теми и разнообразна социална програма. В рамките на конференцията ще се проведат интензивен курс по дерматохирургия, воден от екипа на проф. Петер Кол от Клиника Вивантес, Берлин и курс по дерматоалергология с участието на водещи български специалисти с практически обучения. Ще се проведе сесия на Българо-Немското дерматологично дружество.

Със своята конферентна зала с 220 места, атрактивен атриум и просторни фоайета, хотел “Калиста” предоставя отлични условия за презентации, фирмени изложбени щандове, сателитни симпозиуми и ползотворни професионални контакти.

Конференцията ще предложи интересна и разнообразна социална програма, музикални вечери, запознаване с богатото културно-историческо наследство на региона. Старозагорски минерални бани са обявени през 1967 година за национален балнеолечебен курорт. Добрият климат и красива природа в съчетание с минералната вода го правят привлекателно място за отдих и спа туризъм в България.

Подробна информация за организацията, лекторите, научната програма и регистрацията ще намерите на сайта на асоциацията.

Очакваме Ви!

С уважение,

Проф. Д-р Евгения ХРИСТАКИЕВА д.м.
Председател на Организационния комитет

Генерал-майор проф. Стоян ТОНЕВ д.м.н.
Председател на БДД
 

Софийски дерматологични дни – “Проф. Асен Дурмишев” 2015

Софийски дерматологични дни – “Проф. Асен Дурмишев” 2015
Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да поканим Вас и екипа на Вашата клиника (диспансер, отделение, кабинет) на ежегодните Софийски дерматологични дни – “Проф. Асен Дурмишев”. Събитието ще се състои от 30 октомври до 1 ноември 2015 г. в Хотел Маринела София (бивш хотел Кемпински).

В научната програма на форума ще бъдат включени рядко наблюдавани клинични случаи, диагностицирани от дерматовенеролозите в България, както и лекции от световно известни дерматолози. Обръщаме се към Вас с покана да заявите участие във форума.

Моля да изпратите заглавията и авторските колективи на редките клинични случаи, които желаете да представите по време на конференцията по електронна поща на адрес

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

Крайният срок за подаване на резюмета е 6 септември, 2015.
 
Актуална информация за програмата може да откриете на официалния уеб-сайт на БДД:
 
www.bg-derm.org
  

Управителен съвет на БДД
 

Важно за IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders!

Важно за IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders!
Уважаеми колеги,

Откриването на IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders ще се проведе в Музея за съвременно изкуство на адрес бул. „Черни връх” №2, гр. София от 19:00 ч. Вечерта ще продължи с welcome cocktail от 20:00 ч. Музеят за съвременно изкуство се намриа непосредствена до музея "Земята и хората" в близост до метро станция "Европейски съюз". Подробна карта можете да намерите тук .

Регистрационното бюро ще работи за вас на място в музея в деня на откриването от 18:00 до 19:00 ч.
Регистрацията продължава и на 23-ти от 08:00 до 12:00 ч. в хотела на събитието – Кемпински Хотел Маринела. Можете да се регистрирате и online на адрес: www.summerdermatology.com
Напомняме, че местата за събититето са ограничени!
 

Местата за IX Международен мастърклас по витилиго и пигментни нарушения са ограничени

До IX Международен мастърклас по витилиго и пигментни нарушения остават още 10 дни!

Скъпи колеги и приятели,

Напомняме Ви, че до започването на IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders, който ще се проведе от 22-ри до 24-ти май 2015 г. в София под организацията на Българското дерматологично дружество и Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина с подкрепата на Vitiligo Research Foundation, World Health Academy и European Society for Laser Dermatology, остават само две седмици! Регистрацията за събитието се извършва онлайн, на сайта на Лятната академия /www.summerdermatology.com/.

Научната програма ще съдържа множество пленарни лекции, които ще се проведат на 23-ти май и интерактивни демонстрации на живо – на 24-ти май, чийто основен фокус ще е върху приложението на лазерни и светлинни устройства при лечение на хипер- и хипопигментните нарушения на кожата, иновативни хирургични техники за репигментация при витилиго и много други.

Окончателната научна програма е публикувана на страницата на Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина www.summerdermatology.com и Българското дерматологично дружество www.bg-derm.org.

Поради интерактивния формат на събитието, местата за участие са силно ограничени.

Очакваме Ви от 22-ри до 24-ти май 2015 г. в пролетна София!

С уважение,

ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ

IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders Sofia 2015

 

IX Международен мастърклас по витилиго и пигментни нарушения – информация за регистрацията

IX Международен мастърклас по витилиго и пигментни нарушения – информация за регистрацията
Скъпи колеги и приятели,

Имаме удоволствието да Ви информираме, че регистрацията за участие в IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders, който ще се проведе от 22-ри до 24-ти май 2015 г. в София под организацията на Българското дерматологично дружество и Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина с подкрепата на Vitiligo Research Foundation, World Health Academy и European Society for Laser Dermatology, отвори врати! Регистрацията се извършва онлайн, на сайта на Лятната академия /www.summerdermatology.com/.

Научната програма ще бъде представена от богата палитра от пленарни лекции, които ще се проведат на 23-ти май и интерактивни демонстрации на живо – на 24-ти май, с акцент върху приложението на лазерни и светлинни устройства при лечение на хипер- и хипопигментните нарушения на кожата, иновативни хирургични техники за репигментация при витилиго и много други.

Окончателната научна програма е публикувана на страницата на Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина www.summerdermatology.com и Българското дерматологично дружество www.bg-derm.org.

Очакваме Ви от 22-ри до 24-ти май 2015 г. в пролетна София!

С уважение,

ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ
IX International Masterclass on Vitiligo and Pigmentary Disorders Sofia 2015
повече информация »
 
Резултати 81 - 90 от 344
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени