Banner Madrid
БЪЛГАРСКИЯТ
ДЕРМАТОЛОГИЧЕН
ПОРТАЛ


 

Новини

Начало
 Дата: 2024-04-01
1 април - ден без лъжа?
Уважаеми колеги,

Изминалата година от 1 април 2023 до 1 април 2024 бе толкова богата на всякакви измислици, лъжи, полуистини, преувеличения и откровени конфабулации, че въображението ни не успя да ги обхаване. Решихме, че каквото и да напишем за деня на лъжата, на този фон, ще звучи достоверно.
Бъдете здрави и много щастливи!
коментари: (0)
 Дата: 2024-03-26
290182010_475743774481994_4095353230015267454_n.jpg
Уважаеми колеги,

От тази година, броят на членовете на ЕАДВ в България позволява отново да имаме двама представители в Борда на Академията. От тяхната активност и възможност за общуване с останалите членове на Борда, зависи до голяма степен влиянието, което ще има българската дерматология върху взимането на решения в ЕАДВ. Това влияние видимо намаля в последните години, отчасти заради намаляването на бройката на представителите в борда до 1, отчасти заради липсата на активност. В резултат на това все по-рядко или съвсем не виждаме български лектори на конгресите и симпозиумите на ЕАДВ, както и на курсовете организирани от Академията. Далеч съм от мисълта, че България няма какво да предложи в тази посока. Това се случва с дерматологичната общност, която бе една от първите в Европа, организирала симпозиум на ЕАДВ (София 2005), 2 фостеринг курса по половопредавани болести и бе представена от поне 5 лектора на всеки конгрес на ЕАДВ. 

Да се търси виновен за това състояние на нещата няма да помогне толкова, колкото активната работа за връщане на международния авторитет на българската дерматология.  За целта е нужно новият член на борда да бъде изключително активен, да може да общува директно със своите колеги в борда, да познава работата на административния апарат на ЕАДВ, да познава добре всички канали за комуникация и да може да ги използва добре в интерес на българската дерматологична общност.

През последните 3 години изпълних един успешен мандат като член на комисията по комуникации на ЕАДВ. Работата ми по разработването на различни интернет сайтове с дерматологична насоченост като Prodermaclub.com и официалната страница на БДД беше оценена от колегите в комисията и ми беше поверен ресор свързан с разработването на новата интернет страница на ЕАДВ. Много от наученото през годините бе приложено в тази разработка, но научих и много нови неща, които се надявам да мога да използвам в бъдещото развити на страницата на БДД и тази на сп. Дерматология и Венерология. Оценката на работата ми от колегите в комисията дойде с безпрецедентната покана за удължаване на престоя ми в комисията с още една година като поканен член. Освен признанието на колегите и познанията ми за дейността на официалната медия на ЕАДВ и комисията по комуникации, работата в ЕАДВ ми даде и много добра позиция за наблюдение на процесите на управление на Академията. Като член на комисията по комуникации няколко пъти съм отправял запитвания за причината за неоправдано ниския брой на лектори от Източна Европа, включително към председателя на комисията по етика на ЕАДВ – Prof. Pierre Wolkenstein. Убеден съм, че този и други проблеми, могат да бъдат решени с  правилен подход и комуникация. За решението на един проблем е нужно той да бъде посочен и обяснен, за да може бъде разбран.

Представителството в Борда на ЕАДВ не е самоцел. Това не е нещо, което се полага по право и във никакъв случай не е синекурна длъжност. Това е преди всичко много работа, много отделено време и най-вече много общуване – мейли, социални медии, онлайн срещи и много, много разговори. 

В Северна Корея има поговорка, че „Избори с повече от един кандидат са голяма бъркотия“. Аз смятам, че конкуренцията е един от основните фактори за повишаване на качеството. Комфортът да си единствен кандидат е от полза само за кандидата, а не за гласуващите. 

Всичко това ми дава основание да се осмеля да издигна своята кандидатура и да поискам от Вас да ми гласувате Вашето доверие, да бъда Вашия глас в Борда на представителите на ЕАДВ. Сигурен съм, че Българската дерматология може отново да има силно присъствие, което да се усеща навсякъде в Европа и с което да се съобразяват. Мисля, че имаме достатъчно подготвени дерматолози, чиято експертиза ще бъде полезна в рамките на форумите а ЕАДВ, task-force групите, курсовете за специалисти и специализанти и изпълнителната комисия на ЕАДВ. Мисля, че можем да бъдем по-амбициозни и да искаме повече, защото имаме потенциал. Пример за това са различни направления в българската дерматологията като дерматоалергологията и естетичната дерматология, в които има толкова бурен възход в последните години, че нивото им достига най-високите европейски и световни стандарти. Всичко това е плод на много работа, усилия, експертиза и подготовка и показва, че всичко е възможно в правилните ръце. 

От Вас зависи да поставите европейското бъдеще на българската дерматология в правилните ръце. Напомням, че вотът е таен и с гаранции за честно провеждане от ЕАДВ. Процедурата е проста и отнема не повече от 10 секунди. Просто трябва да намерите във Вашия мейл съобшение с тема: EADV Board Election March-April 2024 – Bulgaria и да следвате връзката за гласуване.

Благодаря Ви!

коментари: (0)
 Дата: 2023-11-21
Програма на конференцията в Трявна 2023
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Приемете любезната ни покана за участие в редовната годишна сбирка на Плевенския клон на Българското Дерматологично Дружество. Тя ще се състои на 30 ноември - 03 Декември 2023 г. в гр. Трявна, х-л “Калина Палас”, заедно с традиционната за нас ХХІV-ра Научно – практическа конференция по Дерматовенерология .
Тук можете да намерите програмата на събитието: pdf Programa Tryavna 2023 927.08 Kb
коментари: (0)
 Дата: 2023-10-27
Програма и инструкции за презентиращите
Уважаеми колеги,

В случай, че имате презентация на клиничен случай в рамките на Х конгрес на БДД искаме да Ви напомним, че времето за представяне на клинични случаи е 6 минути. Моля, представете на техническите отговорници в залата презентацията на флаш диск. Приемат се презентации във формат PowerPoint, формат 16:9, версия от 2010 и след това.
По време на презентациите ще има таймер екран, както и предупредителен сигнал 1 минута преди края на времето за презентацията. Молим всички презентиращи да спазват програмата на конгреса и отредените времена.
Тук можете да намерите pdf Финалната програма 521.40 Kb на събитието. 
коментари: (0)
 Дата: 2023-10-27
Общо събрание на БДД и плащане на членски внос
Уважаеми колеги,

УС на Българското Дерматологично дружество свиква Oбщо събрание на 4.11.2023 от 17:00 ч. в хотел Балкан Палас, София при дневен ред:
1. Отчет на дейността на УС на БДД от председателя
2. Финансов Отчет на касиера на БДД
3. Отчет на контролна комисия
4. Избор на УС и председател на сдружението
5. Други

За да участвате в ОС на БДД е нужно да сте член на Дружеството. Членове на БДД могат да бъдат дееспособни физически лица – лекари – дерматолози , които приемат целите и устава на БДД и плащат определения членски внос.

Може да заплатите членския внос към БДД по време на конгреса, до събота (4/11/2023) 13:00 часа.
С оглед на избягване струпването на хора, предлагаме да заплатите членския си внос предварително по електронен път през сайта на БДД (https://bg-derm.org/become-a-member/) или по банков път на сметката на БДД:

Българско Дерматологично Дружество
Първа Инвестиционна Банка
BIC/SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG49FINV91501000227160

като в основането посочите Вашето име и причината за плащането: “членски внос 2023 г.”

коментари: (0)
първа предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 следваща последна
 
Анкета
Как мислите, че трябва да се провеждат научните конференции в условията на настоящата пандемия?
EADV
  

 

© 2016 PRODERMACLUB, всички права запазени